1

heyecan, korku, endişe gibi psikolojik durumlarda sinir uçlarının etkisi ile tüylerimiz diken diken oldu diyecek kadar başımıza gelen durumdur.. kısa sürer.. endişelenecek bir şey yok.

0

korktugumuz veya gerildiğimiz zaman veya bizi cok etkileyen bi şey oldugu zaman tüyler diken diken olur

0

vücudun uyarılmasıyla derimizin verdigi bir tepkidir. bu korku, haz, soğuk, sevinç vs. olabilir. aniden olan bir durum olduğundan vücut savunmaya geçer bir şekilde.

0

söylediklerinizin hiç biri doğru değil. tüyler bizim iç güdesel olarak davranışımızdır. saldır ya da kaç eylemi gerçekleşir. o yüzden mesela duyduğumuz sesler bizi saldırgan ya da kendimizi korumaya yönelik iç güdümüzü ortaya çıkarır. duyduğumuz elektro gitar sesinin bir tonu bizi acayip etkiler ve tüylerimizi diken diken eder. daha önce alışık olmadığımız seslere karşı vücudumuzun iç güdüsel olarak tepkisidir.

0

bizi çok etkileyen olaylarda tüylerimiz diken diken olur. mesela korku heyecan vb. duyguları çok ağır hissedersek tüylerimiz diken diken olabilir.

0

galiba bunun bir bilimsel açıklaması yok yada tedavi tarzı birşeyi yoktu. bu bizi derinden etkileyen zamanlarda başımıza gelir.