1

bir insan bir konu hakkında ne yapacağına bir türlü karar veremiyorsa eğer kesinlikle bu aşamada hiçbir şey yapmaması ve önemli kararlar almaması ilerleyen dönemlerde kendisi açısından çok daha faydalı olacaktır. en azından bir süre hiçbir şey yapmadan sadece ne yaparsa kendisi için çok daha iyi olacağını düşünerek bir karar vermeye çalışmalıdır. eğer hala işin içerisinden çıkamıyorsan güvenliği ve fikirlerini önem verdiği insanlara danışarak içinden çıkamadığı konuyla alakalı farklı görüşler alarak bu şekil bir karar vermeye çabalayabilir. özellikle yakın çevresine sorup onlardan almış olduğu cevapları kendi akıl süzgecinden geçirdikten sonra nasıl bir karar alması gerektiğine kendisi daha rahat bir şekilde karar verebilir. insan kararsız kaldığı durumlarda kesinlikle başkalarının fikirlerinden de yardım almalıdır. böylelikle zor olan karar verme süreci çok daha kolay bir hale gelir. ancak tam anlamıyla ne yapması gerektiğini bilmiyorsa bir şekilde orta yol bularak karar verene kadar oyalama taktiği bulunabilir. hiç kimseyi bekletmemek için acele kararlar vermekten uzak durmalısınız.en kötü karar bile kararsızlıktan iyi derler ancak bana göre durum böyle değildir. doğru düzgün bir karar verene kadar hiçbir şekilde adım atmamak sonradan pişman olmaktan daha iyidir bence.

0

ne yapacağını bilmiyorsa ne yapmak istemediğini düşünebilir. tam anlamıyla eylemsiz kalmaktansa en azından ne istemediğini bilir, uzak durur.

0

bir insan ne yapacağını bilmiyorsa, tevekkül etmeli. kur ' an da bu konuyla ilgili bir ayet var.beni yaradan elbetteki yolum gösterir, diye.bu anlamda kararsız, çaresiz ve savunmasız kalındığında tevekkül ederek , sabredilmelidir.