1

uğur böceğinin uğur getireceğine pek fazla inanmıyorum. ben çünkü insan uğur böceği uğur getirir diye kendi kafasında kurup ve psikolojik inanıyorlar bir batıl inançtır bana göre mesela ben küçükken uğur böcekleri vardı bizim köyde bayağı fazlaydı o zaman biz böyle inanıyorduk uğur böceği alıyorduk elimizin üstüne veriyorduk ve uğur böceği sanki bizimle konuşuyor gibi uğur böceği şehre gidiyorsan bize güzel ayakkabı getir güzel elbise getir şeker getir falan bizde öyle inanıyorduk günler geçtikçe uğur böceği gördüğümüz zaman hiçbir şey getirmediği için gitgide artık daha uğur böceğinin gerçekten uğur getirmeyeceğini inandım.

0

uğur böceğinin hikayesi var.uğur böceğinin olduğu dönemde bir köyde yetiştirilen mahsul çok olmuştur ve uğur böceği o mahsülün üzerine konmuştur.uğur böceğinin çokluğu mahsülün de çokluğu anlamına gelirmiş.o yıl da bolca uğur böceği ve mahsül olduğu için uğur böceği denilmiştir ve günümüze kadar geldiği rivayet edilir.

0

ben çok uğur böceği gördüm bana hiç bir faydası olmadı uğur getirmedi ona inanmak batıl inanç bence

0

eskiden söylenirmiş bir sözdür bu tam olarak uğur getirildiği söylenemez ama demekki zamanında birine uğur getirmiş ki öyle bir söylenti ortaya çıkmış.

0

hiç yaşamadım ve de yaşayana şahit olmadım. belki bu da aynı kara kedi misali küçüklükten bildiğimiz batıl inançlardan biri. ama yinede uğur böceği çok güzel bir böcek olduğundan insan onu görünce hele ki üstüne konunda ister istemez mutlu olup bir gülümsüyor..

0

zannetmiyorum uğur getirdiğine ama uğur böceğini severim

0

bana göre batıl inanç olarak gözükür ama küçükken sebebini bilmeden uğur getiriyor diye elimizde tutup şarkılar soylemisizdir bize burda öğretilen de hayvanlara iyi davranılması gerekildigi için olabilir

0

bence bu tamamen bir batıl inançtır. kara kedi de uğursuzluk getirir derler ama bende kara kedi var :)

0

bu sadece verilen bir isimdir kesinlikle uğur falan getirmez

0

tabii ki getirmez isminin uğur böceği olmasının sebebi de bence nazar boşluğundaki noktalardan esinlenilmiştir sevimli görüntüsü sebebi ile uğur böceği denilmiştir. hiçbir hayvan ne uğursuzluk getirir nede uğur getirir. kara kedilerinde uğursuzluk getirdiğine inanan toplumumuz uğur böceklerininde uğur getirdiğine inanıyor. ama kesinlikle hurafeden başka birşey değil.

0

benim kendi fikrim getirmez batıl inanç olduğunu düşünüyorum