0

kene, diğer hayvanların bulunduğu yerde çok bulunur diye bir kavram ve gerçek yoktur. bu tamamen o bölgenin verimliliği ve doğal yapısı sebebi iledir. şöyle ki ormanlık alanlardan ziyade daha çok kırsal ve uzun otsuların bulunduğu bölgeler keneler için elverişlidir.

0

kene böceği en çok ormanlık alanlarda keçi ve koyun gibi hayvanların yaşadığı yerlerde olur. ve insanlar bu yüzden pikniğe gittiklerinde çok dikkatli olmalıdırlar. kene yapışması sonucu çok kişi bir ara hayatını kaybetmiştir. kene böcekleri dikkat edilmezse zaman içinde insanın derisi ne kadar işleyebilir. bu yüzden ağaçlık ormanlık alana gittiğimizde çok dikkatli olmalıyız ve bu alanda geldiğimizde vücudumuzu kontrol etmeliyiz.

0

kene her yerde özellikle inek, koyun köpek gibi hayvanların olduğu yerlerde çok olur. ancak buhse konu kkka ( kırım kongo kanamalı ateşi) hastalığına sahip zehirli keneler ise genellikle sivas, tokat, çorum, amasya civarında çok görülmektedir ve ölüme sebep olmaktadır.

0

kene böcekleri genellikle yeşillik alanlar da oldukça fazladır. yaz aylarında insanların pikniğe gittiği zamanlar oldukça yaygın bir şekilde olduğu için kene ısırmaları ortaya çıkabiliyor. bu yüzden yaz aylarında girildiği zaman belediye işçileri çimleri ilaçladığını görmüştüm.