0

kendini sevmek vardır. aileyi sevmek hayvanları sevmek doğayı sevmek karşı cinsi veya hem cinsini sevmek vardır. kendini sevmeyi yanlış anlamasın kimse. aslında bir insan kendini seviyorsa aynı zamanda bu kendine değer verdiğini de gösterir. ileride ne yapacağım der. yapmak istedikleri için çabalar. kendini görmek istediği yer neresidir ileriki hayatında? işte onu yapar. bunun için kendi zamanından harcar. ve zaman değerlidir..bir emek vardır ortada çünkü çabalıyordur kişi. kimin için? kendisi için. yani kendini sevdiği için kendine iyi bakmak için çalışıyor. bir yerlere gelebilmek için. bu da kendine verdiği değeri gösterir. yani kendisini seviyordur kişi. aynı şekilde doğayı sevmek nedir? doğayı seven bir insan yerlere çöp atmaz. pilleri atmaz.plastikleri hele hiç atmaz. gerekirse bilinçli bir insansa onları ayırır o şekilde atar.hatta kişi isterse bir fidan diker.seviyorsa bahçe işleriyle uğraşır. çiçeğini bitkisini sever onunla konuşur ona iyi bakar. işte bu da doğa sevgisidir.. gittiği bir ormanlık alanda yemeğini yedikten sonra yaktığı ateşi güzelce söndürür, arkasında çöp bırakmaz hele plastik atıkları hiç bırakmaz.. hayvan sevgisi de mesela sokakta bir kedi görür çok sever gider yanına başından okşar ona, onu sevdiğini gösterir hissettirir. kediler de bunu anlarlar veya köpekler.. içinden gelir mesela kendi yemeğinden biraz ayırır ve o hayvanla paylaşır. işte sevgi budur. kendinden de bir şeyler verir insan.. karşılık bekler veya beklemez.ama sevgi emek vermektir.sevgi zamanından kısmaktır. sevgi kendinden de kısmaktır.. değer vermektir.

0

sevgi vermek almak karşılıksız olmalıdır. her kula nasip olmaz.

0

kendi canından üstün tutmak , mutlu olması için herşeyi yapmak ve paylaşmaktır

0

sevgi cıkarsız olmaktır oldugu gibi sahiplenmektir emek vermek yeri gelince sahip cıkmak savasmaktır sevgi tamamlandıgını hissedebilmektir

0

sevgi bir çok şeyi ifade edebilir . sevgi o kadar değerli ve özel bir şeydir ki sevmesini bilen için kutsal bir şeydir sevgi . evet sevgi emektir birine gösterdiğiniz sabırdır olgudur çabadır verdiğiniz mücadeledir. sevgi birine duyduğunuz saf masum olan duygudur . içtenliktir samimiyettir sevgi herşeydir .