0

eğer bir başkasının hakkı gasp edilmiyorsa emeğin olmasının ya da olmamasının,azlığının veya çokluğunun bir önemi yoktur.bu durumda helaldir.

0

emek verme degişken bir olgudur. çalarkende bir emek verilir. ama dini inançlarımız geregi yaradanımız tarafından tasvip edilmediginden haram kılınmıştır

0

emek vermeden kazanılan para kesinlikle helal değildir hak etmeden bişeye sahip olmak

0

bence değildir cünkü emek sarfetmeden yada ter akmadan kazanıyorsun haramdır yani

0

emek vermeden kazanılmış olan para tabiki helal değildir . bir iş yapıyorsak eğer işi doğru bir sekilde çaba sarfederk o işi gönül vererek ve emek vererek kazanç dağlardaki hem içimiz rahatlamış olur ve yapmış olduğumuz o işi daha bir dört elle sarılırız . bunun karşılığını alıyor olmakta bizi mutlu eder .emek vermeden alınan bir paranın kimseye hayrı olmaz elinizde erir gider veya bir gün ortaya çıkar mutlaka . ilahi adalet diye birşey vardır bilmiyorum inanır mısınız işte bu yapmış olduklarını size misliyle ödeyen bir adalettir. . yeri ve zamanı geldiğinde bundan kacamazsınız .

0

@maigunluk ablam aciklamis. emek vermeden de, neye gore emek vermeden dogru. mirasta da emek verilmeden elimize gecen bir para, mulk gecebiliyor.

0

emek vermeden kazanılan para para değildir alın teri önemli para kazanmak için sende yer alıyorsa işte o helal paradır. benim için insan yorulması lazım helal para kazanması için çabalaması emek vermesi dil dökmesi anlicagin yorulması lazm mesela ben sorumani'den kazanıyorum vala yoruluyorum gözlerim bulanık görüyor parmaklarım yoruluyor yazarken emek veriyormussn cabaliyorum çünkü ama dışarda çalışmak daha helal para onun yorgunluğu adil o helal paradır bu değil helaldir ama diğeri gibi değil.

1

helal ve haramın kıstasları belirlenmiş islam dininde. emek üstün tutulmuştur ancak her emek verilen kazanç helal olmayabilir. mesela müşterisini aldatarak satış yapan bir tüccar belki emek vermektedir ama kazancı helal sayılmaz. buna mukabil emek verilmeden elde edilen miras helal kabul edilmiştir. veya sadaka ya da zekat verilen kişiye bu para helaldir. emek vermemiştir ama helal yoldan elde etmiştir çünkü. örnekler çoğaltılabilir.

1

emek vermeden kazanılan hiçbir para helal değildir böyle bir soru daha önce de soruldu bildiğim kadarıyla . ben bu siteden gerçekten emek vererek bugün paramı çektim gönlüm de çok rahat sizin de gönlünüz bu konuda rahat olsun eğer gerçekten kopya içerik üretmeden hakkınız ile cevap veriyorsanız ya da sorular soruyor iseniz kazandığınız para helaldir . bu arada ödeme kanıtı da var gerçekten yatırıyorlar paranızı kimsenin hakkını ortada bırakmayan bir oluşum özelden mesaj atan arkadaşlara ödeme kanıtı atabilirim çok güzel bir yer burası . ve kazandığınız paralar helal

1

emek vermeden kazanılan hiç bir şey hak edilmemiştir.. bunun adı haram olsun ya da başka ne kullanılırsa kullanılsın.. bir şeyin ederi olacaksa.. onun karşılığını herkes vermek zorundadır.