0

sol taraftan kas olan şey dinimizde sol el ile mahrem temizliği yapıldığından sol taraf sürekli farklı amaçlarla kullanılır mesela sol el ile yemek yenmez diye bilinen bilgide bu durumun niteliğini taşır.

0

sol ayağımız sağ ayağımıza göre dahada güçsüzdür tuvalete girerken herhangi bir durumda oraya düşmemek için sol ayakla girilmeli çıkarken ise sağ ayak ile çıkılma herhangi baş dönmesinde veya başka olaylarda direk dışarıya düşersin diye

0

tuvalete girerken sol ayakla ilk adım atıldığında, kaygan olan zeminde ayağımızın kayması durumunda, sola göre daha güçlü kaslara sahip olan sağ ayağımız devreye girecek ve düşmemizi engelleyecektir. hz. peygamber ise 1400 yıl önceden tuvalete sol ayakla girmeyi öğütlemiş idi. sünnette uy sünneti hatırlat.

0

tuvalete sol ayakla girilir çünkü sağ ayak sol ayağa göre daha güçlüdür sol ayağımızla tuvalete girdiğimiz zaman kayma gibi bir durum başımıza gelirse sol ayağa göre daha güçlü olan sağ ayak devreye girer ve düşme durumundan kurtulmuş oluruz.

0

peygamber efendimiz (sav) tuvalete sol ayağıyla girer sağ ayağıyla çıkardı. bizler de sünnete uyarak ilk adımı sol ayakla atarak gireriz. ayrıca bilimsel olarak açıklanmıştır bu uygulamanın doğruluğu. mesela kalp krizi geçirsek ve o anda tuvalete giriyor olsak sol ayakla adım attığımızda geriye doğru düşeriz ama sağ ayakla adım attığımızda ileriye doğru düşeriz. ( kalp krizi geçiren birisinin yere düşmesi kişinin kendinde olmamasının bir sonucudur) doktorlar bunu bilimsel olarak da açıklamış durumdalar.

0

peygamber efendimiz s.a.v tuvalete sol ayakla girer, sağ ayakla çıkarmış. onurlu işlerinizi sağ ayakla yapın , basit işleri ise sol ayakla yapın diyerek dinde bu şekilde konuşmuştur.camiye sağ ayakla ,banyo,tuvalet gibi yerlere ise sol ayakla girilir. hangimiz buna dikkat ediyoruz bilemem,

0

tuvalete girerken neden sol ayak kullanılır bilemedim.siz öylemi yapıyorsunuz.soru biraz eksik ve saçma geldi bana.ben her iki ayağımı da kullanırım.ne yapayım tuvalete girerken sağ ayağımı bir yere mi bırakmam lazım.yine bir batıl inanç mı anlamadım.