0

son dönemlerde mavi balina oyunu özellikle de kurucuları hapiste olmasına rağmen oynatılmaya devam edildiği için unicef çocukları bu oyunlardan nasıl koruyabileceğimize dair 11 maddelik bir yazı yayınladı.
1.bir konu hakkında doğru bilgi sahibi olmak çok önemli. basının bu konuyu yoğun olarak işlemesinden dolayı çocuklar bu oyunu mutlaka duymuştur. çocukları bilgilendirmek ve talisiz olaylardan kaçınmak için onlarla etkileşimde kalmak gerek.
2.çocukların internette yaşlarına uygun sitelere girdiğinden ve etik olmayan davranışlara ya da şiddete özendiren sitelere girmediğinden emin olun.
3.çocuğun internete olan erişiminin aileyle paylaşılan ortak olanda ki bir bilgisayar üzerinden olmasını sağlayın.
4.çocuğunuzla daha sık konuşun. internet dünyasını birlikte keşfedin. uygun davranışların sergilendiği aktivitelerde birlikte yer alın.
5.çocuğun internete eriştiği bütün elektronik eşyalarda ebeveyn koruma sisteminin açık olduğundan emin olun. ekrana bakarak geçirdiği zamanı ve faaliyetleri gözlemleyin.
6.çocuğa rol model olun. kendinizin internet kullanımında da dikkatli olun.
7.diğer ebeveynlerle iletişim kurun. endişelerinizi paylaşın. birlikte çözümler bulun.
8.internette yayılan akımlar hakkında bilgi sahibi olun.
9.çocuğunuzun davranışlarını yakından gözlemleyin. ruh halinde değişiklik, iletişimde azalma, çalışma isteksizliği, notlarda düşüş gibi beklenmedik olaylarda tetikte olun. bir uzmana danışın.
10.eğer çocuğun bu tarz oyunları oynadığını fark ederseniz hemen bütün elektronik aletlerle erişimini kesin.
11.yaşadığınız yerdeki polis yetkililerine başvurun. ve bir sonraki önlemleri almak için onların tavsiyelerine başvurun.

0

küçük çocukların eline telefon vermeyerek başlayabiliriz.daha sonra telefon iletişim için gerekli olduğunda anne baba kontrolünde çocuğa telefon alınabilir bildiğim kadarıyla çocuğunuz girmesin diye istediğiniz internet sayfalarını erişime kapatabilirsiniz.

0

artık mantıklı düşünecek seviyeye gelmediği sürece eline bu tarz oyunları yükleyecek hiçbir teknoloji alet vermemelisiniz. çünkü biz telefon tablet veya bilgisayarla büyümedik onlar da o şekilde olmayabilir. madem ki mantıklı düşünemiyorlar ve kendilerine bu şekilde zarar verecek uygulamalara kendilerini kandırıyorlar. biz de onları bu tarz şeylerden uzak tutmalıyız. zaten bu mavi balina oyununu hala neden yasaklanmıyor bunu anlamış değilim. daha kaç kişi ölecek acaba bu oyun yüzünden . siz ağlayacağınıza çocuklarınız ağlasın. en azından hayatta olur. gerçekten bu oyun ülkemizde yasaklanmalı. aslında tüm dünyada yasaklanmalı ama yasaklanmıyor nedense.

0

eline t3lefon vermiceksin biz küçükken akıllı telefon mu vardı herşey çok güzeldi oyundaymış bile yoktu ama cook güzel günlerdi