1

tabi ki sevaptır. zaten okuduğumuz sureleri, duaların ve ayetlerin mutlaka ama mutlaka türkçesinin, mealini anlamını öğrenmeliyiz. amacımız bizi yaratan allah'a ibadet etmek, şükretmek ve emirlerini yerine getirmek, yasakladıklarından kaçmak ve sakınmaktır. bu sebeple türkçesini okumamız da çok faydalıdır.

0

kuranı kerimi okumak sevaptır okuyup anlamak lazım arapça'da öğrenmek lazım sadece okumak değil ne anlattığını insanlara nasıl yön gösterdiğini araştırmak lazım

0

eğer arapça biliyorsanız arapça okumanız sizin için daha yararlı olacaktır. ancak arapça bilmiyorsanız türkçesini okuyarak anlamaya çalışırsınız. neticede arapça okuyup da türkçesini bilmedikten okuduğunuz şeyi anlamadıktan sonra o bir işe yaramaz.

0

kuranı kuran yapan sey arapca olmasidir ve sevap niyetiyle okunacaksa arapca olarak okumak gerekir manasi icin olsa bile meal okumak dogru degildir cunku bire bir kelime tercumesi insanlarin hemen anlayabilecegi aciklikta degildir ve kendi basina ek bilgi olmadan yorumlamak da dogru degildir bu sebeple manasini anlamak icin guvenilir ehli sunnet hocaların tefsirlerini okumak en dogrusudur.