0

değildir. ama güzel bir isim konmasının çocuğun anne baba üzerindeki haklarından olduğu ifade edilmiştir.
işin bir başka tarafı ise sırf kuran'dan diye saçma sapan isimler konmaktadır. bu, çok gülünç bir duruma düşürmektedir insanları. mesela meşhur olarak 'aleyna' kelimesi. isim bile değil bir edattır. ingilizce'deki prepositionlardan biridir. 'üzerimize' demektir manası. mesela toprağın üstünde. masanın üstünde kelimelerindeki 'üstünde' neyi ifade ediyorsa odur.
mesela 'kezban' kelimesi farklı varyasyonlarıyla kur'anda geçmektedir anlamı yalan/yalancı demektir.
keza 'sanem' ismi put demektir. put der misiniz çocuğunuza! ecrin ücret demektir. siz çocuğunuza ücret der misiniz yahu! arapça olunca hoş mu duruyor!
samet kelimesi ise sadece allah'a mahsus bir isimdir. tıpkı çocuğa allah ismi koyulamayacağı gibi samet ismi de koyulamaz. belki abdussamet olabilir.
buna benzer bir sürü kelime var.
dikkatli olmak lazım.
bir bilene danışmak lazım.

0

hayır dinen sakıncalı olduğunu düşünmüyorum bunu bu işin ehilleri daha iyi bilirler tabi ki ama görüyorsunuz ki bugün herkes öyle isimler koyuyor. ben sadece isimlerin üzerimiz de etkisi olduğunu düşünüyorum yani bu tür isimler insanda ağıriığa sebep olabilir. ya da insanlar kötü kelimeler kullandığı zaman bu tür kutsal isimler konulduğu zaman sorun olabiliyor.

0

sakıncalı değildir çünlü milyarkarca insan war we milyarlarca isim war