0

sosyoloji okuyorum şuan son sınıftayım. evet genel kültür içeriyor, ama sosyolojiyi küçümsememek gerek, bizim toplumumuzda genelde ne olduğu bile bilinmiyor. keşke herkes toplumsal konularda biraz bilgili olsa.
sosyoloji toplumu veya dünya üzerindeki toplumları inceleyen bir bilim dalıdır, sosyal bilimler içerisindedir. psikoloji nasıl bir insanı inceliyorsa, sosyoloji de toplumu inceler, analiz yapar. ayrıca sosyoloji içinde bir çok alan ve dal barındırır; psikoloji, antropoloji, tarih, metodoloji, istatistik, sanat, kültür, mitoloji... hukuk sosyolojisi, askeri sosyoloji, suç sosyolojisi gibi birçok alt dalı vardır.
aslında sosyoloji insana büyük resme bakmayı ve o büyük resimden küçük detayları incelemeyi öğretir. bir tane doğru ve yanlış hiçbir zaman yoktur. her toplumun farklı kültürü, farklı birikimi, farklı öğretileri vardır ve bunların hepsine saygı duymayı öğrenirsin.
dediğim gibi keşke herkesin bir dünya görüşü olsa, at gözlüklerimizi bir çıkarsak ve herkesi kendi toplumumuza göre yargılamasak, diğer toplumlara önyargılı olmasak. keşke.