0

edebiyatta divan edebiyatı yada diger şairler incelenir.sosyalojide ise daglar kayalar incelenir ve nüfus incelenir cografya gibidir sosyoloji.

0

edebiyat ta insan ilişkileri duygularından beslenen bir bilim dalı sosyoloji ise bu ilişki ve duyguları araştıran bilim dalıdır

0

edebiyat edebi eserleri, yani yazıyı, kelamı, şiiri, hikayeyi, öyküyü, romanı, makaleyi, denemeleri, tiyatroyu, düz yazıyı, nesiri inceleyen bilim dalına denir. sosyoloji ise, toplumsal konuları ele alan, insanlar arasındaki ilişkileri inceleyen, kişiler arasında olan insani duygu ve gereksinimleri ele alan ve inceleyen, toplumsal olgu ve kavramları inceleyen bilim dalıdır. her iki alanda birbirinden farklıdır. soyalojinin temelinde toplum ve toplumsal olaylar yatar, fakat edebiyat yazı türlerini ve edebi eserleri konu edinir. bşr ilke olarak hem edebiyattan hem de sosyolojiden koyamayız. bir ülkenin gelişmişlik düzeyini ve kalkınmışlığınım en büyük emaralarimden biride edebiyattır. toplum içinde yaşanan toplumsal vakalar sosyoloji alanın ne kadarsa önemli olduğunu bizlere aktarmaktadır.