0

sigara tüketiminde yaşanılan bölge, öğrenim durumu, gelir gibi birçok unsur vardır. ancak bence en önemlisi öğrenimdir. dünyanın neresine giderseniz gidin öğrenim durumu yükseldikçe sigara tüketimi azalmaktadır. çünkü öğrenimin yükselmesi ile gelir yükselir. gelirin yükselmesiyle de daha iyi bir yaşam standardı yakalanır. örnek olarak gelir düzeyi düşük insanlarda hobi yok denecek kadar azdır. ancak gelir düzeyi yüksek kişiler birçok farklı uğraş ile meşgul olabilirler. bu da sigara tüketimini dolaylı yoldan azaltmaktadır.

0

sigara tüketiminin azalması için alınabilecek tedbirler diye bir şey yoktur esas sıkıntı zaten burada başlar biz ancak yasaklayarak veyahutta kısıtlayarak tüketimini azaltarak sorunun çözüleceğini zannediyoruz oysaki esas sorun şu sigarayı insanların doğru yöntemlerle bırakmasına sebep olursak zaten bu bir arz talep meselesi olduğu için tüketimi azalacaktır buradaki en büyük yanıldığımız da demin de belirttiğim gibi ya kanun gücüyle veyahut da insanın kendi kendine baskı yapması iradesini kullanarak irade gücü ile ve ya iradesini zorlayarak sigarayı bırakmaya çalışmasıdır oysaki sigarayı bırakmak irade gerektirmez sigarayı içmeye devam etmek bir irade gerektirir.bunu iyi anlamak gerekir eğer bir insan sigara içme sebepleri üzerinde durursa kendisini sigaraya neyin çektiğini ve bu sebepleri anlarsa o zaman neden içmemesi gerektiği değil neden içtiği ilgili sebeplerin ne kadar yersiz olduğunu anlayarak gönüllü mutlu bir daha hiç aklına gelmeyecek şekilde bırakmış olur işte bunu anlayamadığımız dan dolayı hala biz dış etkenler veya kendi kendimize yaptığımız zorlamalarla sigara ve kötü alışkanlıkları bitirebileceğimizi düşünüyoruz. tabii ki de sigara tüketiminin azalmasını ben de isterim ama aslolan şu ki öncelikle halk arasında kafada bitirmek dediğimiz şeyin ne olduğunu düzgün anlayıp doğru yöntemle insanların sigara bırakmasına sebep olmamız gerekir yoksa aksi takdirde yanlış yöntemlerle sigara bırakmak en fazla son içilen sigarayla ilk içilecek olan sigaranın arasındaki süreyi uzatmaktan başka hiçbir işe yaramaz.

0

sigara tüketiminin azalması için bir uygulama geleceğini hiç zannetmiyorum ben de kullanıyorum keşke hiç satılmazsa da hiç içmesek bırakamıyoruz maalesef çok bırakmak istesek de ona böyle bir uygulamanın gelmesi mümkün değil yani hani sonuçta içiyoruz keşke hiç satılmazsa hiçbir yerde bulunmasa daha mantıklı olurdu ama işte insan belki çaresizliğe bir bulamayınca bırakma mecburiyeti yaşardı bu şekilde nasıl olacak gerçekten hiç bilmiyorum keşke bir uygulama çıkmış olsa da tamamen ortadan kalksa bir sigara

0

yasaklanmalıdır. en azından evde ve bütün kapalı alanlarda yasakanmalı ve denetimi sıkı olmalıdır

0

sigara tüketiminin azalacağını pek fazla düşünmüyorum. çünkü bağımlı olanlar illaki yine gidip alacaktır . o yüzden tüketimin azalması için yapılan uygulamaların pek fazla tüketimini azaltacağını düşünmüyorum .çünkü yine kaçak veya başka türlü alıp içmeye devam edeceklerdir. şu an bile tüketiminin azalması için hiçbir uygulama yapılmazken dahi yine kaçak sigara içimi oldukça yaygın ve insanlar kaçak sigaraları bulup bir şekilde içiyorlar. veya hiçbir şey bulamadıklarında tütün alıp tütün sararak onu içiyorlar. yani içecek olan her türlü bulup içiyor o yüzden pek fazla azalacağını düşünmüyorum.