0

almadan vermek allah'a mahsuustur pyuzden vereceksinki alacaksin eger zaten yaptigin iste verimliysen ve patorunun cebine bir kazanc sagliyorsan patronunda para budalasi cimri degilse senin verdigin emegin karsiligi vercektir dolasiyla zam istemeye gerek kalmıcaktir:)

0

odasına yanına gidilir ya da yalnız yakaladığı bir yerde uygun bir dille sıkıntılardan bahsederek biraz fiyatlardan belki söz ederek zam konusuna gelinir ve alınacak cevaptan sıkılacak bile olsak mecburen bu sorun açığa getirilir.

0

aslinda en iyi patron calisan istemeden onun hakkini veren patrondur . sonuçta onun isini hakkiyla yapiyorsa karsiliginida almali . ama işçi zam istiyorsa hayat sartlarinin zorluğundan aile geciminden isine bagliliginin artmasi motivasyonu içinde bunun önemli olduğunu vurgulayarak isteyebilir .

0

patrondan nasıl zam istenilir geçim sıkıntısından gireceksin mevzuya aldığın para,giderler ve arta kalan miktarı net bir şekilde açıkla o ne demek istediğini anlayacaktır zaten .

0

patrondan zam istenmez patron zam yapacagı zamanı kendi belirler sen patrondan zam istesen bile zam yapmaz ama patronu zorlamamak lazım zam olmadan çalışılmaz çünkü kimse zamsız çalışılmaz zam zamnı patronlar zamı geçiktirmek için elinden geleni ardına koymaz patronlar haklı olabilir ama ben bu müdürleri yada şefleri anlamış degilim sanki kendi ceplerinden para veriyorlarmış gibi bugün yarın diye oyalıyorlar kendi ceplerinden veriyorlar zammı verdikleri zamda çok fazla ya sanki allah bildigi gibi yapsın diyecek birşey yok

0

ayna lazım .. sonra patron lazım bence en iyisi istememek issiz kalirsin çünki

0

nasıl isrersen iste vereceği varsa verir. farklı uğraşlara girmeye hiç gerek yok. içinde bulunduğun durumu içtenlikle belirtmende fayda var. zaten anlayışlı ise durumu fark edip sen çok konuşturmadan istediğini verecektir.

0

martılar uçuyor güldür güldür adamlar geliyor güldür güldür zeytin ezan peynire zam sana da zam zam adası

0

patrondan zam isterken oncelikle patronun o günkü durumu göz ardi edilmemeli. eger patron iyi gününde ise zam teklifi yapin değilse erteleyin yoksa patronun tersine gelip işten bile atılırsınız. şayet keyfi yerinde ise o zaman patrona iyimser bir sekilde yaklaşın ve zaten eğer iyi bir çalışan iseniz direk konuya girin bahaneler üretin çocuğun bezine para yetmiyor. evde mama kalmamış gibi esprili bir şekilde yaklaşın ve zam isteyin . patron un zaten eğer kendi de çalışmış ise senin durumunu anlar ve elinden geldigi kadar sana yardımcı olur. ben genelde böyle yaparim . bazi insanlar direk konuya girer . belki patron o zaman keyifsiz belki işler yolunda gitmiyor . boyle durum da patrondan yeteri kadar uzak durun .

0

çalışkan ve işini en iyi yapan biriysen zam istemezsin zam alırsın.zam istendigine gore ya kriz yakindir yada alim gucu git gide azaliyordur konu zamdi ben konuyu ekonomiye getirdim yine :)

0

öncelikle çalışkan olmamız lazım. her verilen işi layığıyla yaparsak zam isterken bunu göz önünde bulunduracaklardır. unutmayın. işinizi (her nr kadar sevmediğiniz bir işte olsa) sevmek zorundasınız. çünkü bir ömür yakanıza yapışacak o meslek. sonra çalışma arkadaşlarınızla uyum içinde olun, tartışmalara&kavgalara girmeyin ki oranın en iyi elemanı konumuna gelin. güleryüzlü olun. bunlar zam isterken şansınızı arttıracak şeyler. ayrıca patronla satışları arttırma üzerine sürekli fikir birliğine giderim. şöyle yapsak şöyle olur mu filan diye..

0

patrondan zam istemek çok zor bir durumdur. öncelikle patrondan zam istemeye yüzümüzün olması gerekir. patrona kendimizi kanıtlamalıyız ve çok değerli bir çalışanı olduğumuzu ona ispat etmeliyiz. böylece patronlarda bu durumu anlayışla karşılayacaktır. ve size gereken değeri gösterip maaşınıza zam verecektir. eğer zaten vermiyorsa sizin kıymetinizi bilmiyordur. farklı yerlere bakmayı deneyebilirsiniz.

0

her şeyden önce şikayet etmeden geçim sıkıntısını dile getirerek kendini ifade etmeli

0

çok tatlı bir hale bürünün böyle biraz mahçup biraz saf tatliş tatliş konuşun zaten direk büyülenip verirler ya :d

1

patron dan zam istemek için biraz surat yapacaksın fazla konuşmicaksın sonra zaten kendisi gelip neyin var diye sorar sende anlatırsın o zaman derdini herşeye zam geldi falan dolar yükseldi falan

1

iki temel yöntem vardır; birincisi yalakalık, ikincisi ağlama ve acındırmadır..

0

eğer çalışıyorsam hakkımı alabiliyorsam maaşımın 1 kat daha paraya ihtiyacım varsa durumumu arz ederim o da onun vicdanına kalmış birşey

0

bugüne kadar zam istemedim.fakat isteyeceğim zaman gelir giderlerimi önüne sererim.

0

bir işin var calışıyosun mesele patrondan zam istemek için önçe o işte başarılı olmanın gereğir ki zam isteyeceğiniz patronun sana karşı çıkamazsın istedin zaman alabilir ek için onun gözünde bi çr numara olman gerekiyor ança patronunu öyle ikna edersin zam almaya o dama da sen kaybetmeyecek bir numaralı adam oldun için sana karşı cıkmak ver istersin

0

patrondan güzel dille zam istemek gerekir kibar olmak gerekir