0

vallahi patrondan zam istemek için herhalde onunla sıkınpıkı olmak gerekir. çünkü eğer ki aramız bozuksa zaten hiçbir şekilde zam alamıyorsunuz. çalışanlar bence zam almak için özellikle de müdürleri ile iyi geçirmeleri gerekir onlarla sürekli konuşmaları gerekir hele ki bir bayansın zaten bu çok kolay karşındaki de bir erkeksin yani bu çok kolay bir şey her şeyle zam alabilir.

0

öncelikle aranızı iyi tutunuz ve sonrasında kibar ve etkili konuşma ile hallolabilecek bir şey diye düşünüyorum.

0

öncelikle patronla aran çok iyi olmalı ki patrondan zam istemek için ama her patron iyi olmayabilir odasına git kapısını çaldı elinde kahve yada çay olsun ki aromatik ol sonra gir içeri konuya direk dalma yavaş yavaş başka konular ac sonra konuya gir patron yetmiyor bize para senden zam isteyecektik sende gül görürsen mutlu olurum ve ömür boyu duacin olurum verirse verir ama kotuyse vermeyebilir sende ona göre tedbirin al zam yapmak yerine dusuredebilir

0

devlet memuru olduğum için hiç patronum olmadı ama olsaydı onun gözüne girecek işler yapar ve en iyi isimden sonra zam isterdim.

0

patrondan şöyle isteyebiliriz. senelerden beri çalışıyorsam abi bana zam yap veya abla her neyse zam istiyorum sen de benim çalışmami görüyorsun bence artık bana zam yapman lazım evi tek ben geçindiyorum, onun için paraya ihtiyacım var ben herkesle aynı maaşı almak istemiyorum ya bana zam yaparsın ya da ben işi bırakır giderim, başka iş bulurum daha iyi der geçerim en iyisi böyle bende sana böyle isterim zaten diğerini söylemiştim isteme şekli mi bir de böyle istiyorum ben zam mı.

0

patronlardan zam istemek için o patronun hayat tarzına göre yaşanan yeterli büyük şirketlerde patronlar beli başlı şartlar arıyorlar küçük esnaflardaki elemanlar patronlarla sosyal faliyetler içinde beraber olmak ve onlarla her işi yapmak yeterli

0

merhabalar öncelikle patrondan zam istemek için oturup konuşmak lazım patron ben bu mesele geçinemiyorum veya sıkıntılarım var bana zam yapar mısın diyeceksiniz ve tabii ki size daha çok çalışacaksınız o paranın hakkını vereceksiniz yani öyle durduk yerde de istenmesi yani illaki bir sıkıntınız falan olması lazım sıkıntınız olmazsa vermez gibime geliyor ama bu patronun patronun değişir yani insanın insana değişir kimisi verir kimine vermez anladınız mı marım da sizin patronlarınız verir diyorum hayırlı cumalar iyi akşamlar

0

patrondan zam istemek kadar zor birsey yoktur canini iste zam isteme hem daha cok calismani ister hemde az para verir zam istemek icin cok calisip gozune girmek icin daha sonra yumusak bir aninda yanina gidip durumunu anlatarak soyleyebilirsiniz veya daha sonra

0

patronun gozune girmeye oncelik tani sonra saygi veya disarda da ayni seyi yapmalisin. patronun seni sevmesi icin elinden gelen herseyi yapmalisin ki zam yapsin.

0

patrondan zam istemek için ilk önce patronun gözüne giren işçilerden olacaksınız. işini severek yapan, özenle yapan, hiçbir işten kaçmayan, mesai arkadaşlarıyla uyum içinde, sorun yaratmayan, işine zamanında giden ve zamanında işleri yetiştiren biriysen patronundan zamı rahatlıkla isteyebilirsiniz. lakin, sorunlu bir personel iseniz zam istemeyi bırak, işten bile çıkartılabilirsiniz.

0

bence patrondan zam istenmemeli çünkü özellikle yeni girdiğimiz bir iş de direk zam istemek olmaz. genel olarak patronun sendeki azami ve gayreti görmesi lazım ki zaten ondan sonra kendisi seni çağırıp durumu konuşur. özellikle patronla aşırı samimi olmamak lazım ve çok uzakta durmamak lazım. genel olarak bir muhabbetiniz olacak seni çok iyi bilmesi lazım ki sana biraz daha toleranslı davranabilirsin. özellikle asabi biri ise zam istemekten bile kaçına bilirsin çünkü işinden bile olabilirsin.

0

arkadaşlar şunu söylemek istiyorum şuan ben patronum buyurun hepinize zam yapıyım :) şaka tabi ki de kullanıcı adım patron :) zam istemek için onun senden alacağı şeyler var :) mesela bir mağaza da çalışıyorsun ve işler her geçen ay ve yıla göre ileri düzeyde artış gösteriyor ise bunu patrona güzel bir söyleyiş ile dile getirebilirsin, ve o kişi de insan evladı ise sana zam yapacaktır :) hakkını yemez diye düşünüyorum ama günümüzde hak diye bir şey mi kaldı herkes birbirinin rızkına el uzatır oldu herkes birbirini dolandırma peşinde bunlardan kaçınalım bunlar yakışı hoş olan davranışlar değildir. siz çalışın emeğinizi verin illa ki rızkın senin ayağına gelecektir. al kardeşim patronu karşına de ki ona ben bu ay bu kadar ciro çektim mağazaya bunu kattım sana bunları kazandırdım mağazayı geçen ay yıl neyse işte ona göre ileri taşıdım ve beni de artık görme zamanın geldi :) bu tarzı biraz daha kibar bir dil ile söz konusuna haline getirin maaşınıza zam :)

0

çalıştığın firma kurumsal ise zam istemene gerek kalmaz. değilse sıkıntı var. patrondan patrona değişir

0

alırsın patronu karşına özel durumlarından biraz bahsedersin daha fazlası da var ama kendimi acındırmak değil niyetim dersin. patron vicdanlıysa zam yapar yoksa geçmiş olsun.

0

öncelikle enflasyonun arttığını belirterek yavaştan konuya girmelisin, daha sonrada ülkenin ekonomik koşullarının zorlaştığını söylemelisin. eğer o iş yerinde uzun zamandır çalışıyorsan bu da senin için artı demektir. ailende küçük çocuğun varsa onuda belirt ekstradan çünkü patrona psikolojik basık iyidir.

0

patrondan zam isteyemem çünkü taseronum devlet ne belirtse onu alırım başkası yok ama benim gorusum patrondan zam istemek için onun her dediğini yapar biraz yalaka yapar biraz güler yüz yumuşak tatlı dil kullanırım ve zamanı beklerim zamanı geldiğinde müsait bi zamanda konuyu acar derim ki sayın patrorum benim aile geniş oldu artik zamlar çoğaldı enflasyon uçtu geçim zorlaştı birşey diyecektim. mümkün olsa maaş şıma zam yapsan

0

giderim patronun yanına konuyu bir şekilde açarım ve yetmiyor patronum yetmiyor herşey ateş pahası olmuş acık zam yapın derim.

0

eğer tek başına istenecekse bu genelde olumlu sonuç vermez iş arkadaşlarını örgütleyip ağız birliği yapılmalıdır bu zamın yapılmasında daha etkili sonuç verir

0

patrondan zam isticek durumda değilim çünkü taseron olarak calisiyorum ve asgari ucrete calisiyorum ne zaman asgari ücrete zam gelirse o zaman bizede zam gelmis oluyor bakalim bu sene kac para zam gelecek gerçi pek bir zam gelceğini sanmiyorum ha olduda geldi diyelim ben her şeyin iki kati fiyatina satilcağini dusunuyorum nedeni ise baskan erdogandır.

0

birlikten kuvvet doğar sözüne inanmakta fayda var.bütün çalışanlar hemfikir ise bu konuda,zam isteği patrona sunulabilir.çalışanlar kendi aralarında imza toplayabilir.