1

bir telefon özelliklerine göre fiyatlandırılması gerekiyor. mesela 2gb ramli bir telefon ve 16gb kapasitesi olan bir telefon en fazla 800 türk lirası olması lazımdır. ama tabi bunun bir de yazılıms tarafı var. apple gibi marka telefonların işletim sistemleri iosdur. bu yüzden samsunga göre kat ve kat daha hızlıdır. onun için ise apple telefonlarının fiyatı 1200 türk lirası gibidir. bu düşük sistemli telefonlar için geçerli olmalıdır bence. zaten de ülkemizde bu durum böyle. fakat 4gb ram 64gb disk alanı bulunan bir telefon 2500 türk lirasından başlamaktadır türkiye'de. bu ise pahalıya kaçıyor. hele ki apple gibi telefon markaları ise 5000 türk lirası kadar komik bir rakama satabiliyor. bu ise çok fazladır. o özelliklere sahip bir telefon 1800- 2700 türk lirası arasında olmalıdır. tahminimce yapımcıların bir telefona harcadıkları para 500 türk lirasını falan buluyordur. geri kalanı ise kar :)

1

günün şartlarına uygun ideal telefon fiyatı min. 1000 tl olmalı. teknoloji gelişmiş ve hızına yetişecek telefon en az bu fiyata olmalı.

1

800 tl en ideali bence herkesin alabileceği şekilde olmalı kaliteli olmalı en başta tabi yani sürümden kazanılabilir. maksat tüketicinin işi görülsün

1

1000 tl bence bir telefon için yeterli miktardır. diğerleri biraz lükse giriyor. hele hele 10000 tl gibi absürt fiyatlar resmen araba fiyatıyla yarışıyor. buna da bana kalırsa hiç mi hiç gerek yok.

1

2000 tl bence yeterlidir zaten kamera ve oyun için yeter de artarda

1

1500-2000 arası bence bu zamanda böle tel lazım

1

günümüz şartlarında yeni sisteme yetişmeye çalışacaksan en az bir buçuk ve üstü ama alo desin yeter diyorsan 80 lirayada telefon bulabilirsin

2

ideal bir telefon 1000 tl lik olması yeterli gerisi zarar ikiside sonuçta alo diyor bence pahalı telefonlar hava atmak için alınıyor ama farkında degiller paraya yazık ettiklerinden. daha iyi araç veya gereçlere harcanılabilir. şu zamanda görüyorum 2000 tl maaş alıyor 6 milyarlık telefon kullanıyor sizce mantıklımı bence değil.