1

bende herkes gibi ekmeğin ucuz olmasından yanayım. yoksulu var fakiri var.. öyle herkes evine 10 tane ekmek alamıyor ki her gün. bu konuya un fiyatından başlayarak bir çare bulmak lazım. fırıncılar mecburen pahalı satıyorlar. bu mesele onun bunun gayreti ile yoluna girmez. devlet kapsamlı bir proje hazırlaması gerekiyor ekmek konusunda. benim düşüncem bu yönde.

0

bence ekmek yani bu kadar pahalı olması acayip olması gereken en ideal fiyat 50 kuruş yani enflasyon falan bu kadar da etkileyecek bir olay olarak görmüyorum yani verilen maaşlara bakılırsada alınanların fazlalığı baya göz önünde bunların fark edilmesi lazım

0

turkiyede enflasyon nedeniyle yiyecekler o kadar pahaliki bari insanlar ekmegi rahat alabilsin en fazla 75 kurus olmali diye dusunuyorum. fiyat dusurulmezse bari gramı cogaltilsin. turkiyede her insan zengin değil herkesin belli bir maddi geliri var.

0

ekmek ve su insan ihtiyacıdır. özellikle de su. ama nedense ikisini de pahalıya alıyoruz.

0

ekmek bir halkın temel ihtiyaçlarından birisidir. bu yüzden 50 kuruş bandı gerekmektedir. bunun üzerinde olan tutarlar aylık olarak aile ekonomisine dokunabilir. fiyatta kontroller yapılmalı ve her yerde aynı tutarda olması sağlanmalı.

1

ekmeği fiyatı bir buçuk iki lira arası o yüzden kesinlikle hem üreticinin hem de tüketicinin kazanması için ve daha uygun olması lazim. olmasi gereken 1 lira veya 75 kuruş civarında olması gerektiğini düşünüyorum. ekmeğin fiyatının daha da pahalı olması hem ekonomik açıdan insanları düşürüyor. hem de insanların artık bir ekmek bile alamayacak durumda düşürdüğü oluyor. eskiden ekmek parası olarak 50 kuruş veya bir lira istediler .de şu an ekmek parası hiçbir şekilde elde edilmiyor.

0

tam olarak fiyatı söylememekle birlikte ben ekmeğin fiyatının ne kadar düşürülse o kadar iyi olacağına inananlardanım.zaten ekmeğin pahalı olduğu ülkelerden birkaçtanesiyiz.bana neden ekmek ucuz olmalı derseniz.babaların kara kara düşünmemsi için,annelerin kendi yemeyipte çocuklarına yedirmemesi için,çöplerden ekmek toplamamak için.dersenizki ekmek ucuz olursa israf olur diye herkese günlük sınır olmalı yada gün içinde artan ekmekleri geri verip para alınabilir alınan ekmeklerde kuşlarda hayvanlara doğaya bırakılabilir.biz istediğimiz sürece olmayacak olamayacak bir sorun çözüm sebep yok olmadı ve olmayacaktır.şuan ekmek 1.25 tl pahalımı pahalımı evet birazda sorgulamalıyız neden pahalı buğday üretmiyoruz çünkü ithal ediyoruz eğer buğday üretimimiz yeterli olsaydı ekmek 1.5 kuruş olurdu.ikinci sebep ise mazot,benzin.odun bunlar pahalı olmasaydı ekmek 60 kuruş olurdu.birde vergiler ve kdv ücreti olmasa ekmek temiz olarak fırın bakkal ve marketlerde 50-55 kuruş aralığında satılacaktı.peki neden satılmıyor derseniz.dediğim sebepleri doğru sonuca ulaştırmamız gerekiyor.bunu gerçekleştirebileceğimiz sebeplerden başlayalım odun pahalı odunu keserken ne masrafın var ama dağıtırken ve dağıtan adamı masrafları var buda mazot benzin gine aynı sebeple karşılaşıyoruz.peki akaryakıt ücretleri nasıl indirilecek hiç bi ülkede benzinin 7 tl olduğunu gördünüzmü hayır görmediniz eee kardeşim bunlara nerden benzin geliyor bize nerden geliyor aynı yerler değilmi derseniz.haklısınız her ülkeye aşağı yukarı aynı yerlerden akaryakıt geliyor.e ozaman neden bizde pahalıda onlarda ucuz derseniz ki dediniz bile ey güzel kardeşlerim abilerim ablalarım çünkü paramız değersiz onların parasına çevirdiğimizde zara giriyorlar bu yüzden de mecbur zam geliyor akaryakıtlara e kardeşim paramız neden değersiz.çünkü ihracat yapamıyoruz çünkü her alanda kötüyüz peki suç bizdemi hayır her sürünün bir çobanın vardır.burada anlatmak istediğim herşeyi dikkatli ve tarafsız bir şekilde düşünüp analiz yaptığınızda asıl sebebin ne olduğunu buluyorsunuz o sebep olmasaydı bu sebepler hiç olmazdı işi ehline vermezsen şikayet etmeyeceksin size diyorum o çobanın peşine takılanlara sesleniyorum kardeşlerim abilerim ablalarım akıllı olun.

0

önceden ekmek ne kadar ucuz olsa da olsun şu an maalesef fiyatları çığır açmış durumda yani temel bir ihtiyaç bu nasıl bir buçuk lira olabilir ki bence en iyi fiyatı 1 lira ya da 75 kuruş en fazla atmış kuruş olmalıdır çünkü çok fazla ekmek parası bazen çıkmayabilir insanlardan yani bazen yeri geliyor cebimizden beş kuruş çıkmadığı bile oluyor bu yüzden dolayı ekmeklerin fiyatı bence düşürülmeli ve parası yetmeyen insanlar içinde bir şeyler yapılmalı diye düşünüyorum

0

75 kuruş olmalı çünkü enflasyon zaten fazla millet yiğecek alamıyor

1

bence ekmek temel gıdadır devlet hiç değilse bunu asgari ücretli ya da daha az kazanan insanlara bedava yapmalıdır yada en azından kendi tedarik edip maliyetine satmalidir

0

ulkemizde ekmek bence ucretsiz olmalidir

0

1997 yılında ekmek 30 kuruş yani (300 bin eski para birimi ile) buğdayın kilosu 60 kuruştu . şimdi ise buğday 80 kuruş haliyle yarısı olması lazım 40 kuruş . bu 1,5 lira nerden çıkıyor ya da neden bu kadar pahalı ben oran prantı yaptım 1997 de buğday kilosunun yarısı ise şu an 80 kuruşsa 40 kuruş olmalı. saçmalık yani bu fiyatlar. kim kazanıyor bu parayı ekmekten

0

bence eskisi gibi artik 50 kurus olmali cunku kimimizin parasi var alabiliyoruz kimimizin parasi yok alamiyoruz ve bir babanin da evlatlarina ekmek goturememesi cok zorr ve uzucu bi durumm ekmegi bile o kadar pahalilastirdilar ki artik kimse karnini adam akilli doyuramiyor keske parasi olmayanlarida biraz dusunseler gercekten uzuluyorum gordugum zaman ve elimden geldigince yardim etmeye calisiyorum.

0

bu ülkede 50 kuruş olması imkansız he eskiden 50 kuruştu ama bu devirde olmaz ama 1 tl olursa neden olmasın

1

şu şartlar altında maksimum 75 kuruş olmalı

0

50kuruş ile 1tl arası bir şey olmalı.daha fazla değil.bazı yerler abartıyor artık.

0

enflasyona bağlı artabilir bir değer biçmek devletin yada çifçinin üstüne yük binmesi demektir.

1

ülkemizde bir ekmeğin fiyatı 1 tl olmalıdır. ama buna hayat ve fiyat koşullarının elvermediğini biliyorum. çünkü fiyatlar çok yüksek. oysa türkiye bir buğday ülkesi. ama üretim yeterince olmayınca ekmek fiyatları maalesef 1.5 tl'nin üstünde seyretmektedir. ama umarım ülkemizde gerekli üretim yapılırsa ve boş alanlar doldurulursa ekmek fiyatları düşer. ama şimdilik bunan imkanı yok gibi gözüküyor. ama türkiye genelinde ekmek fiyatlar yani 200 ya da 250 gramlık fiyatlar 1 tl ile 2 tl arasında değişmektedir. ama ortalama 1.5 tl olmalıdır.

2

ülkemizde ekmeğin fiyatı 60 kuruş olmalıdır bence. 1tl fazla bir ekmek için.