0

bebeklerde ek gıdaya geçerken en önemli kural bebeği iyi izlemektir, genellikle ilk 6 ay ana besin anne sütü ya da emmeyen bebekler için formül mamadır. 6. ay itibariyle ufak ufak besinlere başlanabilir genelde ilk besin yoğurttur, sonra sebze ve meyveler, burda en önemli nokta hala ana besin anne sütüdür, diğerleri sadece bebeğin tat gelişimini desteklemek ve yemeyi öğrenmeye hazırlamak içindir, 3 gün kuralı burda 2. önemli noktadır bebeğinize ne verirseniz verin 3 gün boyunca başkah,ç yeni bir şey tattırmadan verin çünkü bazı alerjik reaksiyonlar 48 saat sonra ortaya çıkabilir bir besinin bebeğinize dokunduğunu. agzında ve vücudunda oluşan kızarıklıklardan , pişikten, kusmasından, kakasının mukus kıvamında oluşundan anlayabilrsiniz. il önceleri alerjisi olan besine ilerleyen zamanlarda vücut tepki göstermeye bilir sanırlı olmakta fayda var ek gıda için aceleci olmayın unutmayın o besinleri ömrü boyunca yeme şansı olacak fakat anne sütünün ömrü kısıtlı

0

bebekler ek gıdaya 5 aydan sonra denemeler yaparak 6. aydan itibaren ise ek gıdaya geçiş sağlanır. her bebek farklıdır. bu ayda bile bunu reddeden bebeklerin buna alışmasını beklemek gerekir. ilk altı ay anne sütü olmalıdır ayrıca 3 gün kuralı önemlidir. mesela bir elmaya alerjisi var mı bebeğin yok mu buna dikkat edilmelidir. bir elma püresi üç gün verilmelidir. eğer alerjik reaksiyon göstermezse bunu devamlı kullanabilir. çok çeşidi birbirine katmak doğru değildir o zaman neye alerjisi var tam olarak bilinmemketedir. her bebek farklıdır. illa her besini kabul edecek diye bir kaide yok. bu süreçte sakin ve sabırlı olmak gerekiyor başkalarının laflarını takmamak gerekiyor. kimi böyle kimisi şöyle yani. ilk ek gıdalar muhallebiler ve meyve püreleri bir de yoğurt olmalıdır. bunlarla bebek daha çabu bu sürece adapte olmaktadır.

0

bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ürünleri tek tek deneme yöntemi ile olmalıdır çünkü bebeklerin gıda alerjisi olabilir örneğin bir gün havuç veriyorsanız birkaç gün havuç vermeye devam ederseniz eğer havuca bir alerji göstermezse yeni bir gıdaya geçebilirsiniz.