0

bebekler ilk 6 ay anne sutuyle beslendigi icin bunyeleri siviya alışık tır birden ek gidaya gecince bağırsaklar zorlanir ondan kabız olurlar

0

o zaman kadar anne sutunden baska birseyin tadini bilmedikleri icin ilk tad aldiklarinda kabiz olmalari normaldir

0

özellikle sürekli anne sütü ile bir zamana kadar beslenmiş olan bebekler birden ek gıdaya başladıkları zaman kabızlık problemi yaşayabiliyorlar. bu normal bir durum çünkü anne sütü sıvı bir gıda. ek gıdaya geçirdiği zaman bebeğin midesinde katı gıdalarda giriyor ve fazla su alamazsa eğer kabızlık sorunu yaşayabiliyor. özellikle ek gıdaya geçildiği zaman gün içerisinde bebeklere sulu gıdalar ve suda verilmesi gereklidir. bu şekilde bebeğin midesi yumuşamış olur ve kabızlık sorunu yaşamaz diye düşünüyorum.

0

benim bebeğimde de böyle bir sorun olmadı.belki ek gıdanın miktarını azaltmak gerekir.anne sütü içiyorsa çokda acele etmemek gerekiyor ek gıda için.

0

yani benim bebeğim 15 aylık 6 aylık olduğunda falan hiç biz kabiz muhabbeti yaşamadık. istersen bir doktora git derim. eğer kabız olursa kayısı suyu içir bulamazsan da kayısı meyve suyu ne içir en azından bebeğe rahatlamış olur ama fazla içirme çünkü bu sefer de ıshal etmiş olursun çocuğu yani o da ek gıdaya geçtiğinden dolayı olabilir ama biz öyle bir sorunla karşılaşmadık. çünkü benim bebeğim 15 aylık ve hala da anne sütü içiyor.
yani normalde yemek yemesi lazım ama fazla yemek yiyen birisi değil benim oğlum yani 24 saat anne sütü içiyor desem belki mi alır mısın? bilmiyorum ama hiçbir şekilde anne sütünü bırakmıyor, bıraktırmak istiyorum. çünkü çok zorlanıyorum uykusuz kaldığım için ne şu an kendisi de kabız yani oğlum çünkü arada bir yemek yiyorum mesala şu anda izmir'deyim annemlerde falan yiyor ama benim kendi evinde yemek yediğini daha göremedim maalesef her şeyi de yaptım, her şeyde alıştırdım 6 aylıkken ama banane misin diyor gene de yemiyor.