0

anneyede babaya da kendi evlatlarına da iyi bir insan olmayı öğreten insanlar hayırlı evlatlarıdır

0

hayırlı evlat anne ve babaya iyi davranmakla olabilir. mesela örnek vereyim o size bir şey söylediğinde ikiletmeyin ve direk yapın. annenize ve babanıza saygı gösterin ki onlar da sizi sevsin birlikteliğe ve beraberliğe yönelin.

0

hayırlı evlat annesine babasına saygılı çevresine saygılı dürüst ahlaklı iyi yetişmiş biridir. insanlar sevgi ve merhamet gösteren vicdanı olan anne babaya karşı gelmeyen yardımcı olan insanlardır hayırlı evlatlar. vatana millete saygılı iyi yetişmiş bireylerdir.

0

hayırlı evlat demek çalışıp eve para getirmek demek değildir bence. hayırlı evlat demek annesini babasını seven sahip çıkandır. annesinin babasının yüzünü düşünmeyendir. terbiyeli olandır. kimsenin karısına kızına yan gözle bakmayandır. evlendiği zaman karısına çocuğuna sahip çıkan evine ekmek götürendir

0

anne babaya baglidir hayirli evlat once ahlak terbiyesi aileye duskun gibi aile yuz verirse simartirsa o zaman kotu olur cunku anne vabayi sokagada atar cunku venim vir tabe amca oglum var 13 yada 14 yasinda bir cocuk mesala sigara iciyor bazende hirsizlik yapiyor simdi anbe baba rerbiye vermezse bu cocuk gidip sigara icermi iste gersey anne bavata baglidir

0

anneye babaya saygısını sevgisini her daim dile getirip zora düştüklerinde onlar nasıl bize bakıp büyüttülerse bizimde onlara en iyi bakımı sağlamamız gerekir. neticede annemizin karnında iken ona attığımız o minik sevimli bir tekmeyi bile ödeyemeyiz biz. kaldı ki 9 ay boyunca karnında taşıyıp tüm zorluklara katlanıyor. yetmiyor doğduktan sonra uykusuzluğu yorgunluğu cabası. bunların bir tekini bile biz ödeyemeyiz.

0

her evlat mutlaka değerlidir. her aile içinde kendi evladı önemlidir. bir evlat iyi yetiştirildiği taktirde zaten hayırlı evlat olur. anne ve baba onu nasıl yetiştirirse öyle olur. bana göre hayırlı bir evlat vatanına ve milletine bağlı, devletini koruyan, milli birlik ve beraberliğe önem veren, annesini, babasını, akrabalarını sayan, dürüst, güvenilir ve bilgili olandır.