0

ilk izlenim her zaman karşıdaki kişide bir şeyler bırakmakta bazı duygular uyandırmaktadır. o yüzden yürüyüşten tutun da bakışlara el kol hareketlerine gözlere bakışlara kısacası jest ve mimiklere dikkat etmek gerekiyor. aşırıya kaçmadan orta düzeyde bir yaklaşım benimsenmeli. fazla samimiyete girmeden seviye korunarak bir şeyler ifade edilmeye çalışılmalıdır. bazı insanlar ilk seferde samimi olmaya sıcak davranmaya çalışırlar falat bu durum büyük oranda genellikle olumsuz bir durum ortaya çıkarmaktadır. bundan ötürü hafif tebessüm ve güvenli mesafede durularak tokalaşma sağlanmalıdır. güvenli duruşun ne demek olduğunu da açıklayarak devam etmek lazım. güvenli duruş iki insan arasında karşılıklı olarak fiziksel dokunuşa imkan vermeyen sözel olarak iletişime geçilebilen alan demektir. buma da seviyeli sohbetler için uymak gerekmektedir.

0

o insanın konuşmasına bakarım. oturup kalkmasına bakarım. insanlar hakkında bişey derse, ne dediğine bakarım. giyinişine bakarım. bakımlı mı değil mi ona bakarım. mesela iyi giyinmişse elleri ayakkabısı temiz ise demekki pis bir insan değil derim. konuşurken konuşmalarına dikkat ediyorsa başkasını küçük düşürecek şekilde konuşmuyorsa, terbiyesizlik etmiyorsa, gözü sürekli etrafta değilse, konuştuğu kişiye odaklanıyorsa, otururken bacaklarını açarak değilde daha derli toplu oturuyorsa o zaman pozitif düşünceler oluşur onun hakkında. ama aksi taktirde kötü bişey hissettim mi hemen ondan uzaklaşmaya çalışırım.

0

ilk izlenim hislerin sonucunda oluşan bir durumdur, tabii ki karşındaki insanın duruşu, tavırları , sözleri etkileyebilir. o an ki ruh haliniz de durumu etkiler ama şunu unutmamak gerekir ki her insan ilk izlenimler ile yargılanmamalı, insanlara fırsat vermek gerekir.

0

insanlara karşı izlenimlerimiz yaptığı hareketlere göre değerlendiririz. bazı insanlar daha ilk dakikadan kendilerini belli ederler. yaptıklarıyla nasıl bir karakterde olduklarını gösterirler.

0

konusma tarzi,uslubu cok onemlidir.oturusu,kalkisi,mimikleri,beden dili ilk izlenim icin fikir olusturur.

0

insanlara karşı ilk izlenimim duruşuna hal ve tavırlarına ,konuşmasına ,hitap şekilene göre şekillerinir

0

ilk izlenim her zaman kelimelere yansır .
kullandığı kelimeler diksiyon ve l hareketleri , mimikler , ve hitap şekli çok önemlidir

0

yaptığı davranışlara konuşma tarzına ve bana karşı sergilediği düşüncelere bakarım. sonra kişiliğine bakarak nasıl biri olduğu hakkında karar veririm.

0

tabikide ağızdan çıkan ilk söz ve ilk takındığı hareket ilk izlenimiz genelde bu olur.