0

simdi ki zamanin samimiyetsizligindense eski zamanda yasamis olmayi isterdim.eskinin sıcak,samimi insanları,eskinin sarkilari zamaninda.

0

ikisininde birbirine göre zorlukları ve kötü yanları vardır. ben eski zamanı daha çok seviyorum tamam o zamanlar yoksulluk vardı teknoloji yoktu ama herkes daha mutluydu ve gerçekten insanlar biribirlerine karşı saygiliydi.

0

her geçen gün insan geçmişi özlüyor ve yad ediyor. eskinin tadının yeni gelecek ile kaybolduğunu tüm insanlar söylüyor. eskiden yaşanan zamanın daha tatlı ve iyi olduğu konusundan insanlar arasında görüş birliği vardır.

0

bence geçmiş zaman da herşey daha güzel ve daha özel yaşanıyordu. şimdi herşey basitleşti. kolay hale geldi. çok çabuk tüketir olduk herşeyi. teknolojinin ilerlemesi de bunaçanak tuttu. aslında genel bir çerçeveden baktığımız zaman değişim gösteren bir çok şey var. bizim davranış ve düşüncelerinize kadar. yeni kuşak ve yeni insanlar hayat biçimi veya yaşadığımız çağda bunda oldukça etkili. hani o eski bayramlar yok deriz ya eski olan hiçbir şey neredeyse kalmadı. ne o eski dostluklar ne o eski ilişkiler ne o eski aileler hiçbir şey. istisnalar elbette vardır genelleme yapmak istemiyorum ama eskiden herşey daha bir güzeldi. daha sıcak samimiydik insan olarak yardımlaşma vardı art niyet yok denecek kadar azdı. günümüz de bunlar kalmadı ben geçmiş demek istiyorum. geçmiş de daha saf daha masumduk. gelecek bilinmez bir kuyu gibi bir girdap gibi.

0

şimdiki zaman aslında geçmiş zamana göre birçok konuda daha avantajlı. masala çıkan teknolojik ürünler bizim için daha kullanışlı ve avantajlı oluyor. mesela eskiye göre işlerimiz daha çabuk ilerleyebiliyor ve daha kısa sürede yapmak istediğimiz şeyleri yaparak gitmek istediğimiz yere daha kısa sürede gidebiliyoruz. ama tabii ki bu kadar avantajının yanında bir o kadar da eksi yanları var mı tabii ki de var. mesela eskiden bu kadar teknoloji yaygın olmadığı için daha çok insanlar birbirleri ile etkileşime giriyordu ve sohbet etme ortamı daha çok oluyordu. ama şu anda mesela bir misafirliğe gittiğimizde herkes telefonuyla uğraşıyor ya da televizyon izliyor yani teknoloji aslında biraz insanların arasına girmiş bulunuyor. o yüzden eski sohbet ve iletişim ortamına bakınca geçmiş zaman daha güzel gibi görünüyor ama geçmiş zamanında kendisi açısından birçok zorluğu var tabii ki. ama ben geçmiş zamanın sohbetini ve ortamını ne kadar özlesem de şu anki halimi daha çok seviyorum.