0

çığlık filmi diye biliyorum ama benim için korku filmi dabbe serisiyle başlamıştır. türk sineması için.

0

yaklaşık olarak diyorum sanırım bıçağı buradan savurdu makinelerinde ateşlenmeden öylece kalmış olan beretta çevirdi bakışlarını düşen tanecikler silahın namlusuna değer değmez eriyor belli belirsiz bir aklık kalıyordu parlak metal üzerinde müthiş bir silah diye mırıldandı bu silaha karşı bıçak hiç adil değil tabancanın kazanması lazım de işe bakın ki bu olayda bıçak tabanca yemiş görünüyor doğrusu hiç aklıma gelmeyen bir ihtimal den bahsediyordu bir tür düello mu diyorsun öyle de denebilir başkomiserim ama karşı karşıya gelip biri bıçağını tek sahne kavramış olamaz öyle olsaydı tabanca bıçağı nerede bıçak kullanan gafil avlamış tabancası olanı belki adamın sırtı dönüktü kaç arkasından seslendi adam gönderin tabancasını attı ama geç kalmıştık asi bıçağı savurmuştu bile tam isabet hızlı adımlarla maksure doğru yürüdü komiserlerinin geldiğini gören iki eleman cesedin başından çekildiler şefi kurbana doğru yıldırım tam olarak kapatılamadı pantolonun sol göğsünden hayali bir bıçağı çeker gibi yaptı çok da soğuk ama olmadı diye mırıldandı doğrular içen adamı vurduktan sonra paniklemiyor kaçmaya çalışıyor yaklaşıyor bıçağını alıyor kimsenin onu görmediğinden emin olunca da sırra kadem basıyor üşüyen ayaklarını yere vurarak ısınmaya çalıştım profesyonel bir diyorsun yani bu kadar kusursuz işi ancak bir kiralık katil yapabilir neden olmasın başkomiserin kurbanın elindeki silah da gösteriyor ki bunlar pek sağlam ayakkabı değilmiş olayım bir sokaklarda olması manalı zaten katil bıçağı çok iyi kullanan biriymiş adamın sesi çekmesine bile izin vermeden uzaktan avlamış onu zaten olduğunu nereden biliyoruz bir adım geride dikilen ali'den gelmişti ya katil adamın hemen yanındaysa bir anda bıçağın çayın kurbanda topladıysa usulca başını salladı şefik u da bir ihtimal tabii yeniden vaktiyle doğru eğildi yalnız palto oldukça kalın bıçak kaşe kumaş parçaları dinle hesaplamış muhtemelen kalbe otopsiye daha iyi anlaşılacak ama katil maktül yanında olsaydı bıçağı bıçak bu kadar derine girmezdi katil bıçak uzaktan savunmuş olmalı o kızla bıçak bedenini iyice gömülmüş kana bulanmış pantolonun üzerindeki lekelerin koyu yerini gösterdi ayrıca eğer katip çarkına saklasaydi adam ölene kadar cinayet silahlı oyun atmak zorunda kalırdı bizde ve bıçağın paltoya girdiği yerden tırtıklı kesikler görürdük oysa bak son derece düzgün bir kesik var görebiliyor musun şevki ünlü sözleri mantıklıydı ama bizimki ikna olmadı elbette görüyorum görmesine dağılmaya karşı çok güçlü bir ise ilk arbede adamı öldürdü ise o zaman bıçağın yapmasına gerek kalmaz ki şefik ısrar etmedim mümkün tabii kesin sonuç otopsiden sonra anlaşılır zeynep komiserim ben öğrenir ve sonucu şimdi hatırlamış gibi etrafa bakındı sahi o derece bu gece izinliydi yılbaşı ya iyi olmuş dedi içten bir gülümseme ile hiç değilse ailenin yanında geçirdin yılbaşını bakışları yeniden bak söyle kaydı bu da bak sızmış millet yani 1 yıla girerken sen hadi öteki dünyaya omuzlarını silkti alayım başka bir ölsem ne olacaktı ki yılbaşı

0

türk sinema tarihinin ilk korku filmi 24 nisan 1949 senesinde çekilen çığlık adlı filmdir. bu filmin yönetmenliği ise aydın arokan yapmıştır. oyuncular ise, emine engin ile muzaffer tema baş rollerde oynamışlardır. filmin konusu olarak, bir konakta geçen ilginç ve eksantrik olayların birbirini izlemesiyle devam eder. bir doktorun fırtınalı kötü bir akşam bir konağa sığınır ve olaylar gelişmeye başlar. bu konakta yaşayanlara büyük bir miras kalacaktır. bu konakta yaşayanlar ise bir kızı delirtmek istemişler. çünkü kalan mirastan pay alamasın diye. deliren kızın çığlıkları doktorun kulaklarına kadar gelir. ama birileride bu doktoru öldürmek için harekete geçer. böylece film devam eder gider. fakat bu filmin bir kopyası maalesef yoktur. çünkü çıkan bir yangın sonucu film tamamen yanmıştır.

0

türk sinemawının ülk korku filmi 1949 yılında çekilen çığlıktır.

0

türk sinemasının ilk korku filmi "çığlık" adlı filmdir.film 24 nisan 1949'da yayınlanmıştır.turk sinemasının ilk türk​korku filmi olan"çığlık"ı aydın arakon yönetmiştir.

0

1949 yılında çekilen çığlık adlı filmdir.