0

ne yalan söyleyeyim el öpmeyi hiç sevmem. hoşuma gitmez. genellikle herkesin elini öpmemeye çalışırım nadiren bunu yaparım elini uzatan insanlara karşı sırf saygı duyduğum için mecburi el öprüğüm olmuştur.

0

evet küçüklüğümüzden beri böyle yetiştiğimiz için eve gelen misafirlerin yani aralarında bizden büyük olanların ellerini hala öpüyoruz. ama zaten şu an günümüzde genellikle hep yaşlılar neleri öpülüyor orta yaştakiler pek fazla ellerini vermek istemiyor öpülmesi için. o yüzden genellikle yaşlarım ellerini öpüyor gibiyiz.

0

çocukken hep bu şekilde olması gerektiğini gördük eve gelen her büyümeli öpülmesi gerekiyormuş gibi düşündük ancak bu çok yanlış bir davranış ergen bir kız çocuğunun daha doğrusu ona artık çocuk denmiyor ergen bir genç kızın bir erkeğin elini öpmesi doğru değildir kesinlikle caiz değildir hatta haramdır günahtır bunlara dikkat etmek gerekiyor ve çocuklarımıza da bu şekilde öğretmek gerekiyor.

0

tabii ki günümüzde de hala daha devam eden ve hatta evin büük kızı büyükleri geldiği zaman bunu yapmdaığında oldukça ayıp olarak krşılanan bu adet devam etmektedir. aslında baktığmız zaman bizim geçmişimizde geçmiş zamanlara ait olan kültürmüzde bu el öpmek adetinin oldukça hoş bir anlamı vardır ve insanlar sagılarını ve sevgilerini göstermek için büyüklerinni ellerini öperler fakat günümüzde her şeyde olduğu gibi bu da bir zra bindirme süreci içerisine girmş adetlerimiz arasında yer alıyor ne yazık ki.