0

kısmen getirdiğini düşünüyorum. her yer öyle olmuyor. mesela ben bazı yerlere dikkat ettim o sarı çizgilerin olduğu yer devam ederken bir anda kayboluyor veya önünde koca bir direk oluyor sonra davm ediyor böyle şeylere rasrlamıştım bana saçma geliyoe acaba ne kadar faydalı. çünkü insanlar sadece orada yürümüyor ki.

0

engelliler için yapılan sarı alan bence işlevini yerine getirmektense daha çok onların hayatlarını tehlikeye attığını düşünüyorum. çünkü gerçekten karlı veya yağmurlu havada o kadar kaygan oluyor ki biz gözümüz gördüğü halde o alanda yürüdüğümüz zaman kayma tehlikesi ile karşı karşıya geliyoruz. o yüzden pek fazla işlemini yerine getirdiğini ve fayda sağladığını düşünmüyorum.

1

çok getirdiğini düşünmüyorum. bizim burada bazıları kırılmış ya da üzerlerine bir şekilde dükkan önündeyse bir şeyler konulmuş. takibinin yapılması lazım bu şeritlerin ve eski ya da kırık olunca da değiştirilmeleri gerekir diye düşünüyorum.

1

valla bence tam anlamı ile işlevini yerine getiremiyor. çünkü düzgün bir şekilde kaldırılmalara yerleştirilmediğini düşünüyorum. bazi saygısız insan müsveddelerinin yüzünden de görme engelli kişiler çok zorluk çekiyorlar. kaldırıma park eden arabalar yüzünden sarı şeritler kapanıyor. önlerine ağaçlar , engeller çıkabiliyor. bunların önceden ince ince hesaplanıp ondan sonrasında döşenmesi gerekiyor ki engelli vatandaşlarımıza daha da engeller çıkmasın.

0

bazı şehirlerimizde şehrin yapıısı sebebi ile birlikte de daha uygun bir düzen içerisnde yapılmış veişlevsel olan şeritler görsem de görmeden yolumuzu rahat bulabilmemizi sağlayabilecek düzeyde olduklarını düşünmüyorum ne yazık ki. internette gördüşümüz zaman garipsiyioruz ve sninirden gülüyoruz belki ama gerçek şu ki yolda bu şeritleri takip ettiimzde çöp kutusu veya ağaç gibi varlıkların bunlrın tam da üzerine denk geldiğini görmemiz imkansız ibr hal almıyor. belki bu gibi engelleri de ortadan kaldırmak iin gerekli çabayı gösteririsek biraz daha yrdımcı omuş olabiliriz ve bu şeritleri daha işlevsel hale getirmiş olabilriiz.