0

bilgisayarda bulunması gereken özellikler alıcının isteğine bağlıdır. oyun performansı istiyorsa günümüz oyunlarını oynayabilmek için servetler dökülüyor ama iyinin kötüsü diye tabir edeceğim hafif pahalı bilgisayarlar piyasada bulunuyor. özelliklerini alıcının isteğine göre seçmesi gerekmektedir. ideal bilgisayar fiyatı şuan ki dolar kuruna göre 6000 tl civarıdır.eğer alıcı bir bilgisayar alayım yıllarca kullanayım derse monster markalı bilgisayarlar 5 yıl garanti vermektedir tabii buna göre de fiyatları uçuktur. iyi bir bilgisayarda bulunması gereken özellik ram'in yüksek olması gerekiyor en azından tabi bunun yanında işlemci , ekran kartı yüksek olmalıdır. örneğin : gtx 1050 ti ekran kartı ile birçok işinizi rahatça halledebilir ve oyunlarda fazla olmasa da yeteri kadar performans alabilirsiniz.

0

her oyunu kaldırması için alıcaksan eğer 3.000 tl yi gözden çıkar yoksa hayal olur

0

iyi bir bilgisayar' da olması gereken temel özellikler şunlardır, bir kere doğru anakart seçimi olmazsa olmazdır. çok doğru bir anakart seçimi yapmanız gerekiyor. bu seçimi yaparken ne amaçladığınız da çok önemlidir. bir gaming bilgisayar toplamak istiyorsanız eğer yani oyun oynayabileceğiniz bir bilgisayar, daha yüksek performans verecek, daha uygun anakartlara yönelmeniz gerekmektedir. küçük ayrıntılar gibi geliyor belki ama fanınız çok kuvvetli olmalıdır. iyi bir fan seçimi, maksimum performans almanızı sağlayacaktır. daha sonrasında gene isteğinize bağlı olarak, yani ne amaçladığına bağlı olarak bir hard disk seçimi yapmalısınız. hard disk seçiminde bence ne şartta olursa olsun ssd kullanmanız gerekiyor. disk yazılımı hdd oranıyla 3 kat olduğu için, ssd almanızda fayda var. sonuçta oyun bilgisayarı veya normal bilgisayar fark etmez ancak yavaş bir bilgisayar eminim ki hepimizin canını sıkacaktır. bunun oluşmasına engel olabilmek için ssd tercihini kullanmanızı öneriyorum. boyutu tamamen isteğe ve amaca bağlı olarak size kalmış. gene iyi bir bilgisayar da olmazsa olmaz şeylerden bir tanesi ram. raminizin en az 16 gb olmasına lütfen dikkat edin. bir çok yerde zaten sizi bunu söyleyecektir. artık yeni devirde 16 gb. ram adeta sınır oldu. iyi bir bilgisayar için ya o rakamlarda olacak yada üzerinde olacak. işlemci için yeni nesil işlemcileri tercih etmenizi öneriyorum. i5 işlemcili bir bilgisayar da size iyi performans verecektir fakat i7 işlemcili bir bilgisayar da alacağınız performans daha yüksek olacaktır. buna dikkat etmenizi öneriyorum. işlemci performansınızı genelde etkileyen en önemli etken ram'dir. bundan dolayı aslında raminiz kuvvetli ise i3 işlemcili bir canavar bile yaratabilirsiniz.

0

ideal bir bilgisayarda güçlü bi ram, iyi bir ekran kartı ve bence sağlam bir hard disk olmalıdır. ideal fiyatı ise asgari ücretten kesinlikle az olmalıdır ki herkes ulaşabilsin