0

sinek lavları tıp bilimi nde yaraları iyileştirici deriyi yenileme rolüne sahiptir. leşleri yiyerek salgın hastalığın yayılmasını önler. deniz ve tatlı balıkçılık da karasinek lavları beyaz renkte olduğundan dolayı en iyi yemlerdendır. insan hayatında çevresinde karasineklerin ne kadar faydalı olduğunu nihayet bilim dünyası da keşfetmiştir. mesela kara sinekleri ne kadar çok üremesinin hayati gerekli bilimsel araştırmalar sonucu hayret vericidir. sineklerin gözleri içindeki yaklaşık 4000 mercek gibi üstün koku alma yeteneği kendi attıklarımızın ve doğal olaylarla sinek lavları tıp bilimi nde yaraları iyileştirici deriyi yenileme rolüne sahiptir. leşleri yiyerek salgın hastalığın yayılmasını önler. deniz ve tatlı balıkçılık da karasinek lavları beyaz renkte olduğundan dolayı en iyi yemlerdendır. insan hayatında çevresinin karasineklerin ne kadar faydalı olduğunu nihayet bilim dünyası da keşfetmiştir. mesela kara sineklerin ne kadar çok üremesinin hayati gerekli bilimsel araştırmalar sonucu hayret vericidir. sineklerin gözleri içindeki yaklaşık 4000 mercek gibi üstün koku alma yeteneği kendi attıklarımızın ve doğal olaylarla. cereyan eden dışkı gübre leş gibi ortamlardaki bütün olumsuz etkiler insan ve çevre temizliğinin ana unsurlarıdır.

0

sivrisinekler doğa döngüsü ekosistem içeeisinde şu faydası vardır deniz çevresindeki sivrisinekler yosunların üzerine lavralarını bırakırlar bu lavraları deniz algleri yer ve deniz algleri bu sivrisinekleri öğütüp sağlıklı beyin haline dönüştürürler ve bu algleri de suda yaşayan diğer su canlıları yer balık ve benzeri canlılar için besin kaynağıdır.ayrıca örümcekler ve bazı böcekler içinde tam bir besin kaynağı ihtiyacını karşılarlar bu lanet olası sivrisinekler

0

sineklerin doğaya katkıları vardır ama bizim de bir o kadar düşmanımızdır yaz aylarında sivrisinekler bize ısırır kanımızı emer bu da bizim hoşumuza gitmez fakat bu sinekler nedir görevleri nedir? ilk olarak sivrisineklerin larvaları içinde yaşar ve su ekosistemi için kritik öneme sahiptir tabii ki işler larvada bitmez sineğin birçok katkısı vardır.

0

sinekler kendi küçük marifeti büyük canlılardır. öncelikle ekolojik sistemdeki yerleri önemlidir. özellikle sivri sinekler sistemde olmasalar olabilecekler saymakla bitmez, ekolojik denge bozulur.

sineklerin larvaları önem arz etmektedir. türkiye de bir bilim kadını örneğin kanatlı çiftlik hayvanlarına sinek larvalarından protein değeri yüksek besin organik gübre üretmiştir, üretmektedir.

0

sinekler hava sirkülasyonunu sağlayan uçan böceklerdir. dişileri bir iğne yardımıyla hayvan ve insanlardan kan temin eder. kandaki enzimleri ve proteinleri kullanarak yumurtlama işlemini gerçekleştirir. genellikle 1 cm ile yarım cm arasındaki sularda yumurtlarlar ve oralarda bulunurlar. ırmak ve dere kenarları ve gölleri çok severler. çok derin yerlerde ve akıntılı yerlerde üreyemezler. eğer denizin ortasındaysanız sivrisinek görme olasılığınız düşüktür. yeşillik alanları severler.

sivrisineklerin doğaya en büyük yararı hava sirkülasyonunu sağlamalarıdır. toplu yaptıkları hareketlerle havadaki oksijen ve metan dengesini korurlar. bizim daha kolay bir şekilde oksijene ulaşabilmemizi sağlarlar. yüksek irtifalarda toplanan oksijenin yeryüzüne inmesini sağlarlar.

0

doğada ki tüm canlılar belli bir ekolojik denge içinde yerini almıştır. her canlının doğada kendine özgü bir yaşam biçimi ve doğada yapması gereken bir görevi vardır. bu denge içinde bir canlı türünü yok ettiğimiz zaman, yaşamını birbirine bağlı olarak sürdürmek zorunda olan pek çok canlı türü de ya yok olmakta ya da form değiştirmektedirler. özellikle yaz aylarının baş belası olan sivrisinekler. sıtma, sarı humma, deng ateşi gibi dünya'nın en ölümcül hastalıklarının taşıyıcı olan ve doğada toplam 3500 farklı türü bulunan sivrisinekler, iflah olmaz kaşıntılar, kulağın dibinde ki sinir bozucu vızıltılar ve vücutta rahatsız edici kızarıklıklar haricinde hiç bir işe yaramıyormuş gibi gözükmektedir. öyle ki insanlara bugüne kadar en fazla ölümü getirmiş olan hayvan sivrisinektir! biz onlardan nefret etsek de doğa içerisinde ki yerlerini algılamak da zorlansak da, sivrisinekler besin zincirinin en alt taraflarında ki canlılar için kritik bir besin kaynağıdır.

0

bu soru için henüz cevabım yok üzgünüm:)

0

bence en gereksiz hayvan türü tamamen insanları sınamak için varlar. hiçbir faydası olduğunu düşünmüyorum. yaz aylarımı berbat ediyorlar.

0

onların da illaki bir yaratılış amacı vardır mesela ilahlik taslayan nemrut'un cezasıni allah bir sineği görevlendirerek gerçekleştiriyor ,sinek nemruta allahin varlığını ispat eritiyor bu işe bile yeter

0

bu tür sorular güzel sorular çünkü insan yorum yapabiliyor ve yorum gücü de gelişmektedir. sinekler önemli ayrıştırıcılardır bunların olmamassı ve ya az olması halinde dünya üzerinde birçok kötü görüntü ve cesetler ortaya çıkmaktadır. bunlar dökülen veya ölen canlıların ayrışmasında önemli roller almaktadır. bir diğer faydalarıda çiçeklerin döllenmesinde rol alırlar çünkü polenlerin taşınması için bu tür canlılara görev düşmektedir.

0

ay bana sinek demeyin. yazın ne çektik onlardan. bana mikrop taşımaktan başka bir katkı saglamadılar.

0

sinekler pisliklerde çok olur. örnek verecek olursak sokaklardaki çöp konteynerları. sinekler olmasaydı kokudan, pislikten duramazdık. ne kadar mide bulandırıcı bir hayvan olsa da yaşamamız için gerekli bir canlı.

0

mevcut olan her varlığın bir görevi olduğu gibi sineklerinde bir görevi vardır örneğin çevremizdeki pislikleri yiyerek çevremizi temizlerler her hayvan aslında aynı şeyleri yapar lakin biz insanlar bi tek kendimizi kıymetli gördüğümüz için onların varlığından hoşnut olmayız varlıklarını gereksiz buluruz

0

allah ın yarattığı her varlığın bir görevi vardır.sineklerin ise havayı temizlemektir diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim.ama şunu iyi biliyorum her kulun bir görevi vardır bu dünyada.

0

sinek lavrası denilince illaki herkesin akına hijyenik olmayan mikrop yayan canlılar aklımıza geliyordur doğal olarak illaki.haklısımızda aslında.ancak sandığınız gibide değildir.sinek lavraları dünya tıp biliminde yaraları iyeliştirici, ölü derileri yok edip eski haline getirmeleri, yaralardaki hastalıklı dokuları iyileştirmesi, anın ivedi iyileşmesine yardımcı olmaları, gibi pek çok faydaları vardır aslında,yani öyle olduğu söyleniyor.aslında sinek lavralarının faydaları saymaklada bitmez.özellikle doğada ölmüş bir canlının leşini yiyerek birçok salgın hastalığın yayılmasını önlüyorlar örneğini verebilirriz. sinek lavralarının oluşmasını sineğin yumurtalarını biyere bırakması ile başlamaktadır.sinekler yumurtalarını bıraktıktan bir iki gün sonra lavralar oluşmaya başlamaktadır.oluşan bu lavralar ise ölü leşi bitirinceye kadar yemektedirler.böylece bir nevi doğa temizliği görevinide yerine getirirler.ne kadarda önemli bir olay aslında bu anlatığım en büyük faydası budur aslında.bu lavraların balıkçılıkta kullanılmasına gelelim şimdide.bu lavralar hem deniz hemde tatlı su balıkçılığında yem olarak kullanılmaktadır. çokta faydalı bir yöntemdir. işede yaramaktadır.görüntüsü beyaz ve kurt şeklindedir. bu şekli ile balıkların ilgisini çekmeyi başarıyor galiba . kurda benzemektedir.peki bu lavraları nerden bulabiliriz.veya nasıl kendimiz üretebiliriz. şimdi o konuya gelelim isterseniz.lavra üretmek çok kolaydır. özellikllede yaz aylarında havaların sıcak olduğu dönemde dahada kolaylaşmaktadır.lavra üretimi bir yengeçle kolaylıkla yapılabilmektedir aslında.avuç içi büyüklüğünde bir yengeç yeterli olacaktır. bu yengeci güneş açısının dik geldiği ve bol miktarda güneş alan bir yere bırakılmalıdır.sineklerin görebileceği ve kokusunu alabileceği bir yer olmasınada dikkat edilmelidir.susuz kalan yengeç kısa süre bir sonra ölecek ve sineklerin kokusuyla dikkatini çekecektir.bu kokuyu alan sinekler hemen yengeçe adeta üşüşeceklerdir.ve buraya lavralarını bırakacaklardır.

0

sinekler bir nevi ayrıştırıcı görevi üstlenirler. doğadaki leşlere ve doğal pis olan şeyleri, ölü hayvan ve bitki dokuları üzerine larvalarını bırakırlar. bu larvalar ölü hücreleri aminoasitlerine parçalayarak doğaya azot ve protein sağlarlar bu şekilde doğada bir dönüşümü tamamlarlar.

0

sinekleri hiç sevmeyiz ama onların da faydaları var. hem de ne fayda.öğrenince çok şaşırmıştım.sinekler mikropları toplayarak onları içlerinde yok ederler.bazı sinekler çiçeklerin aşılanmasını sağlıyormuş.sineklerin dışkıları bilinenin aksine zararsızdır.biz iğreniriz ama sinekler mikropları alıp zararsız hale getiriyormuş.dışkıları da zararsızmış bu yüzden.leşleri yiyerek salgın hastalıkları da önlerler.kokuları da önleyici etkisi vardır.

0

sinekler birer çöpçüler koku yapan biz insanlara kötü gelen herşeyi yok ederler sinekler sinekler olmasa kokürdan duramazdık herseyin bir görevi olduğu gibi sineklerin de bir görevi var bu dünyada.

0

bildigim tek faydaları kurbagaların karnını doyurarak ekosistemin işleyiş düzenini devam ettirmektir

0

insanlarin vucudundaki kotu kanlari akittigini biliyorum