0

ya ben bir insanin 30-35-40 yaslarinda emekli olmasina karsiyim. tamam suanki emeklilik yaslari da cok fazla. kadinlarda 58 erkeklerde 65 yasinda emekli oluyorsun. bu da cok fazla. en ideal emekli olma yasi 48-52 yas araligi olduunu dusunuyorum ben. hem emekli olan kisi biraz daha saglikli oldugu bir yasta emekli olmus olur. yani 65 yasta emekli olmakta biraz seye benziyor. ineklerde sutunden dibine kadsr yararlanirsin. perte cikinca, pek süt vermeyince kesip etinden yararlanirsin. 65 yasinda emekli olacaklar da aynen bu sekilde. adamin sagligi bozulmayi birak bir ayagi cukurda hale getiriyorlar hala bir salmiyorlar adami.

0

çünkü devir öyle bir hal aldı ki artık üniversiteler pek bir işe yaramıyor. öncelik sigorta giriş tarihimiz. erken girebildiysek eğer sigortaya ne âlâ. yok eğer benim gibi üniversite okuyup bir de üstüne mezuniyetten sonra dört yıl iş aradıysanız vay halinize sizin. ben dört sene üniversite bir de dört sene işsiz gezdim. daha yeni 2018 sigorta girişim oldu. malum geç girince 61 yaşında emekli oluyorum. o yaşa kadar kim öle kim kala. şimdi ki insanlar yine iyi kötü idare ediyorlar. bizler hormon insanıyız. şimdiden her türlü hastalık çıkıyor. 61 yaşına kadar ölmeyeceğimizi nerden bilelim. yaşasak bile çalışır durumda olabilecek miyiz bilmiyoruz bile. hayat şartları gerçekten çok zor.

1

bence insan ömrü uzatma dahi emeklilik yaşının artması gerçekten saçma bir şey çünkü insan belli bir yaştan sonra zaten eski enerjisini kaybediyor ve artık bir ayağı çukurda erken emekli olması hiçbir işine yaramıyor.dağda insanlar emekli olduktan sonra zamanlarını büyük çoğunluğunu hastalıklarla boğuşmaktan hastanelerde geçiriyorlar. bu bence işsizliği de çok fazla arttıran bir sebep. emekli olma yaşını artırdıkları için devlet dairelerinde özellikle hiçbir şekilde kadro açılamıyor ve üniversite okuyan bizler de hiçbir yere atanamıyoruz. ama hükümetin düşüncesi de şu şekilde neden 50 yaşında emekli olsun da farzı misal 100 yaşına kadar yaşarsa 50 sene oturduğu yerden maaş alsın düşüncesindeler.bu da gerçekten saçmalık kimsenin ne kadar yaşayacağı zaten belli bir şey değil. ayrıca insan senelerce çalıştıktan sonra tabii ki bunların karşılığını da alacak.ama maalesef ki devlet her zaman olduğu gibi yine vatandaşlarını değil kendisini düşündüğü için resmen bu emeklilik yaşı olayı ile insanlara eziyet ediyorlar bunun başka bir açıklaması olamaz bana göre.

0

çünkü insan ömrü sürekli uzamakta sevgili soruyu soran arkadaşım haliyle insanlar artık 80 yaşına kadar yaşayabiliyorlar ortalama bu yüzden bu insan 40 yaşında emekli olursa devlet bu kimseye 40 sene maaş ödemek zorunda kalıyor ancak devlet bunu kaldıramayacağı için en azından türkiye hükümeti bunu kaldıramaz emeklilik yaşını 60 65 yaşa çekti.