0

emeklilik yasinin kadin icinde erkek icinde ortalama olarsk 55 olmasi gerektigini fusunuyorum. calisilan ise gore daha erken ya da daha gec emekli olunulabilir. mesela agir sanayi islerinde calisanlarin saglik dorunlari olusabileceginden daha erken emeklilik olabilir. ama bu alanlarda da eleman eksikligi yasanabildiginden calisan kisi de ha diyince emekli olamayabiliyor. burasi zaten ayri bir muamma... ama soyle de bir durum da var ki sigorta priminden dolayi 45-48 yaslarinda emekli olanlarda varfi. bunlarda biraz erken emekli olduklaeini dudunuyorum. ve cogu kisi zaten emekli maasinin yetmeyecegini dusunerek emekli olmayi dusunmuyor. emeklilik yasindan ziyade aslinda bu durum duzeltilirse suan bircok kisi emeklilik yasiji doldurmus ama emekli olmayan kidilerin hepsiz emekli olacaktir. gecim derdinden folayi emekli olmayan da var acikcasi.

0

emellik yaşı büyük sıkıntı cidden o sebeple birsey diyemiyorum

0

emeklilik yaşı çok fazla bence. kadınlar için en fazla 50, erkekler için 55 olmalı. 60 yaşında insan nasıl çalışabilir. hiç akıl alır gibi değil.

0

emeklilik yaşı çok yüksek malesef.eskisi gibi organik beslenemiyoruz.yediğimiz yiyecekler hemen hepsi ilaçlı ve hormonlu yabancı devletlerdeki yaşlı insanlara bakın adam 70-80 yaşlarda senden benden daha iyi koşuyor ve yürüyor biz o yaşa geldiğimiz zaman siz düşünün ama yaşarmıyız bilemem.onun için emeklilik yaşının yüksek olmasından pek yararlanamayız allah bilir emekli olabilirmiyiz bilemem..!

0

herkesin hakettiği yaşta emekli olması gerektiğini düşünüyorum.

1

emeklilik yaşı bence haddinden fazla.zaten insanlar o yaştan sonra emekli olduktan sonra fazla yaşayacak zamanları kalmıyor. ayrıca yeni nesil kadrolar boşanmada için iş bulmakta aşırı zorluk yaşıyor. uzun vadeye bırakın daha şimdiden işsizlik çok fazla artmış durumda. üniversite okuyan gençler bile çok kötü şartlarda çalışıyor ya da hiç iş bulamadan evde oturuyorlar.yaşı geçkin insanların bir sektörde çalışması performansı da etkileyen bir durum. bence gelişmekte olan bir ekonominin daha genç ve dinamik beyinlere ihtiyacı var.emeklilik yaşı yaklaşmış birçok insan işini verimli bir şekilde yapamıyor ve boşluyor. gençlerde işsiz kalarak iş ortamında uzaklaştıkları için performans kaybı yaşıyorlar ve kendilerine olan güvenleri her geçen gün daha da azalıyor. zaten birçok sektör deneyimli eleman arıyor ama piyasada iş olmadığı için herhangi bir deneyim elde edemiyoruz ve bu bir sirkülasyon halinde işsizliği daha da arttıran bir durum haline geliyor.