0

valla benim bir teyzem vardı aşırı temizlik hastası. elinde sürekli çamaşır suyu ve bir bezle dolaşırdı ortalıkta. bir yere dokunsak bağırırdı. oraya dokunmayın, buraya basmayın. elinizi çamaşır suyuyla yıkayın. çoraplarınızı çıkarın falan diye. kendisi de çamaşır suyuyla duş alırdı. o derece hastaydı. en son psikiyatriye gitti. çocukları o zaman küçüktü. doktor orada sen bu şekilde devam edersen çocuklarını elinden alırız diye korkutmuş. şimdi eskisi gibi değil artık. hala var o içinde ama çok aşırı değil en azından.

1

temizlik hastalığı olan kişiler için gerçekten hayat oldukça zordur.sürekli olarak bir şeylerden mikrop kapacaklarını düşünürler ve hiçbir yer onlara tam anlamıyla steril gelmez.evlerini özellikle tuvalet ve banyolarını sürekli çamaşır suyu ile yıkarlar buna rağmen yine de tam anlamıyla temizlendiğini düşünmezler. ayrıca bazılarını da o daha derinlemesine temizlik yapabilmek için buhar makineleri bile bulunur.buharla temizlik yaptıklarında çok daha hijyenik olduğunu düşünürler.genellikle gittikleri yerlerde yemek yiyeceklerde kendi çatal, bıçağın ve tabağını götürürler. birçoğu pis buldukları için kuaföre dahi gidip saçlarını kestirmez.saç kestirme ve bakım olayına bile kendileri çözüm bulmuşlardır ve kendi işlerini genellikle kendileri hallederler.aynı yeri defalarca silebilir ler ve özellikle evlerine bir misafir geldiği zaman onların hareketlerini sürekli olarak kontrol eder ve herhangi bir yeri pisletmelerinden oldukça rahatsızlık duyarlar. misafirler gittikten sonra da saatlerce ev temizliği yaparlar. genellikle çantalarında antibakteriyel jel ler bulunur ve ellerini bunlarla temizlerler. peçeteler ve ıslak mendiller onlar için vazgeçilmezdir.dışarı çıktıkları zaman bir yeri tutmaları gerekiyorsa muhakkak peçete yardımıyla tutarlar. kazara elleri bir yere değerse de hemen ıslak mendil ya da antibakteriyel jel ile ellerini temizlerler. ben gerçekten bazıları da bu temizlik hastalığı çok büyük boyutlara ulaşabiliyor ve yaşamak onlar için çok zor bir hale geliyor. kendilerini temizlemeye çalışırken ciltlerine bile büyük hasarlar verenleri de vardır. elleri sürekli kimyasal temizleyiciler içerisinde olduğu için tahriş olur. başkalarının evlerinde kalmakta onlar için çok zordur. kesinlikle bence titizlik ile bu temizlik hastalığı konusu aynı şey değildir.herkes kendine göre temizdir ama bazıları gerçekten bu durumu çok fazla abartabiliyor. her şeyin bir ölçüsü olması gerekiyor.

0

temizlik hastaligi olan kisiler temizlik yapmadan duramazlar temizlik onlar icin bir yasam bicimi olmustur simetri hastaligi gibi biryerde toz gorseler tum evi temizlerler temizlik hastaligi olankar hijyeni severler hijyensizvyapamazlar bardak yikarlar yerleri silerler supururler

0

temizlik hastası olan temizlik takıntılı kişilere obsesif kompulsif bozukluk hastası kişiler denir bu kişiler sürekli mikropların etraflarında dolaştığını düşünürler sürekli bir şeyleri yıkama temizleme derdindedir ler.