0

adidasin üretim yapıldığı yer tabiki iki kardeşin zamanında ürettiği ve beğeniyle alınıp giyildigi bu marka alman markasidir. ana yeri de almanyadir

0

almanya markası adidas urunleri nike dan daha kaliteli bence

0

adidas almanyanın herzogenaurach şehrinde kurulan bir markadır oldukça kaliteli ürünler üreten dünya devleri arasında çok iyi ciro yapan bir marka

0

hadi dahas öncelikle almanya'da kurulan ve sonradan amerika birleşik devletleri'ne taşınan bir ayakkabı firması üreticisidir

0

adidas ve puma eskiden 2 kardeş adolf ve rudolf dassler kardeşlerinin birlikde almanyada kurdukları firmalardı ve sonradan aralarındakı sorunlar nedeniyle her biri ayrılıp kendi firmasını kurdu. ilk kez 2-ci dünya savaşı çıkmadan önce 2 kardeş annelerinin çamaşırhanesinde dassler brother shoe company kurdu ve ayakkabı üretimine başladılar. adolf üretimden, rudolf ise satışdan sorumluydu. 1936 olimpiyatlarında 4 altın madalya kazanan afro amerikan atlet jesse owens'e ayakkabı satmalarından sonra ünleri epeyi artdı. başarıyla birlikde önceden beri gelen sürtüşmeler eşlerinin de katkısıyla büyüdü. rudolf bir kere naziler bir kerede müttefikler tarafından tutuklanır ve sonradan ihbarı adolfun yaptığını öğrenir. rudolf savaş kampına gönderilirken adolf işi tekrar kurmaya girişir.
1948 yılında kardeşler sonunda markayı ikiye ayırdı ve adi kendi şirketini adı ve soyadıyla uyumlu olan adidas'la adlandırıdı. rudi de kardeşini taklit ederek ilk önce şirkete ruda adını verir amma sonradan pumaya çevirir.

0

kopya yapıştır yasakmış bilmiyordum öğren şimdi.. teşekkürler.sorunun cevabi almanya

0

almanya firmasidir.spor urunleri ve spor ayakkabilari ureten dunya çapinda markadir.

1

adidas spor ayakkabıları ve spor giysileri ile dünyada bilinen kaliteli bir markadır. almanya kuruluşudur.

0

almanya ülkesine ait bir ayakkabı markasıdır.

0

adidas alman markasıdır. spor malzemeleri üretir, bildiğim ve gördüğüm kadarıyla kaliteli de üretir. kendi alanında dünyanın sayılı önemli markalarındandır.

0

bir almanya markası ve çok tutulan bir markadir

0

bir alman markasıdır 1998 yılında türkiye pazarına girmiştir

1

dünyaca ünlü ayakkabı giyim markası olan adidas almanya'ya aittir

1

adidas bir alman markasıdır sahibinin adını adi diye biliyorum

1

adidas bir alman markasıdır. kurulduğu yıldan bu yana spor alanında gerek bünyesinde ki sponsorluk anlaşması yaptığı oyuncular olsun gerek spor kulüpleri olsun adından son derece yüksek şekilde söz ettirir. adidas aslında herkesin bildiği gibi nike ile bir çekişme içerisinde değildir. adidasın bu sektörde tabiri caizse rakibi olan firma pumadır. bunun hikayesi ise eskiye dayanıyor. iki düşman kardeşin hikayesi diyebiliriz buna. 2. dünya savaşından sonra nazi almanyasın' da o zamana kadar araları iyi olan iki kardeş hitler ve eşinin aralarını bozması sonucu düşman hale gelmişlerdir. bu düşmanlığın sonucunda adolf dasslerin adidası rudolf dasslerin pumasıyla o dönemde sürekli karşı karşıya gelmişlerdir. iki marka sürekli birbirini kendilerinden gördükleri modelleri kullanarak ayakkabı üretmekle suçlasa da son 10 yılda adidas bu alanda nike ile beraber öncelikle hale iyice gelmiş durumdadır.

1

adidas almanyaya ait bir markadır. ve artık bir dünya markası haline gelmiştir

1

adidas dünya üzerinde herkes tarafından bilinen ve kullanılan bir markadır. gerçeği söylemek gerekirse bende adidas kullanıyorum adidas ayakkabı ve tişörtleri ile bilinmektedir. adidas almanyada üretilmiş ve bir alman malıdır.

1

adidas 18 ağustos 1949 tarihinde almanya'da kurulan bir spor giyim markasıdır.genel olarak insanların çok tercih ettiği bir markadır.çünkü yaptıkları ayakkabılar ve giysiler çok kalitelidir.benimde genel olarak çok severek giydiğim markalardan biridir.

1

adidas 18 ağustos 1949 da adolf dassler tarafından almanya da kurulmuştur

1

adidas almanya üretimi dir 1949 yilinda kurulmuştur.