0

lens kullanırken çok dikkatli olmamız gerekiyor özellikle lensimizin suyunu düzenli şekilde değiştirmemiz ve temiz tutmamız gerekiyor. öncelikle mesela ellerimizi yıkamamız gerekiyor lensi takmadan önce. çünkü ellerimizdeki mikroplar lensimize bulaştığında o da gözümüzü rahatsız ediyor ve gözümüze zarar verebiliyor. lens suyunu iki güne bir değiştirmeniz gerekiyor. ve lensinizi yatmadan önce mutlaka çıkarmanız lazım çünkü eğer ki gözümüzde lens varken uyuduğumuz zaman o lens göze yapışabiliyor ve bu da körlüğe neden olabiliyor. o yüzden günlük takılıp çıkarılabilen lens kullanmanız gerekiyor .aksi takdirde uyuduğumuzda gözünüze yapışma ve kör etme ihtimali gerçekten çok yüksek.

0

lensi doğru kullanmadığımız zaman gözde çok büyük zararlara yol açabilir. lensle beraber uyuyan bir kişinin, gözündeki lens, kayarak yukarılara ve hatta gözün arkasına yanına doğru gitmeye başlar diye bir şey okumuştum. ve bu gerçek bir olaydı. çok korkmuştum lens kullanmıyorum ve kullanan arkadaşlarıma da çok dikkatli olmalarını öneriyorum. çünkü lensi takarken küçücük bir çizik bile gözüne taktığınızda, gözlerinizin olduğundan daha kötü bir duruma geleceğini neden olur. lens zararlı bir şey aslında. çünkü elimizde takıyoruz tırnaklarımızın arasında ki bakteriler gözümüze direkt temas ediyor, falan filan. çok dikkatli kullanılması gereken bir şey. eller önce dezenfekte edilmeli ve lens suyu ile düzgün bir şekilde göze takılmalı. aynı şekilde de çıkarılmalı. yere düşen lensler alınıp göze takılmamalı. bu çok ciddi bir sorun getirebilecek bir şeydir. bunun yanında makyajla beraber gözümüze lens takmamalıyız. tabii ki yine dediğim gibi lensleri çok düzenli bir şekilde kullanmalı, süresi dolunca değiştirmeli ve lens suyunu da sürekli temiz ve taze bulundurmalıyız.

0

göze zarar verir ve göz kapakciklarini korceder böylece korvolma ihtimalin var o yüzden zamanında ve düzgün kullanmalısın.