1

toptan satış; bir ürünün tüm çeşitlerinin ya da elimizdeki tüm ürünlerin her çeşidinin birden fazla toplu olarak ve özel indirim uygulanarak herhangi bir müşteriye satılmasına ya da bir yerden alınmasına toptan satış denilmektedir.
perakende; elimizde bulunan ürünü tek tek fiyatlandırıp satmak ve bir işyerindeki ürünün tek tek fiyatlandırılıp satılması işlemidir.

0

toptan satış yapmak demek, ürünleri toplu yani adetli şekilde satmak demektir. toptan satış ile perakende satışın anlamları farklıdır. perakende satış, ürünlerin tekli halde satılması demektir. toptan satış genellikle çek, senet gibi ödeme şekilleri ile de yapılabilir, perakende satış nakit veya kredi kartı ile ödeme alınır. toptan satış yapmak mesela bir çuval patates almak demektir, perakende satış yapmak ise, patatesleri kilo ile veya tane ile almak demektir.

0

toptan satış yapmak maşı toptan satmaktır malların bir arada topluca ajaö satılması daha ucuz daha maliyetli ve daha karlı olduğu için roptan satış yapmak. daha caziptir tabi ufak tefek her slam firma bunu kabul etmez daha çok ufak firmalara verwcdğiniz kutu mallardır eğer toptan satış yapmak iatiyorsanız buyuk firmalara ypneşeceksiniz buyuk firmalar toptan satın almayı daha çok özeb göster ki envanterinde bulundurmak istesin depolarında stok yapsın knlar için toptan mal üretmek hatta toptan mal satın almak nornal şekikde kutu kutu haftada bir satın alınan maldan daha iyidir toptan satın almanın justin bieber ile hiçbir alakası yoktur bu konuyada değinmek isterim yani neyse kpnuyu saptırmadan konumuza dçnelim anlayacağın kardeşim toptan satıcılar buyuk firmaları tercih ederler mesela un satıcaksın bir kasa un var elinde sende gdo bakkala bir iki tane çuval bırakacağına git buyuk bir firma. bul ve bu firmaya obların isteyeceği anlaşacağınız ypnden satmalıaım aksi taktirde olmaz biraz huyuna suyuna gidersen lslaj olur ve firma ile samimiyetin artar. bunnndan sonra yapacağı bütünn un alışverişlerinde seni çağırır senden almaknistet ki sana gvrn işyir o güveni ona vermişsindir eüerki firmanın gvenni kaxanmk istrtsen bh yollara girmen gerekir birazda yalaja olursan adamlar sana gözü gibi bakabilir fiyat komusuna gelince acayip kazanabilisrsin bir kamyonu öesrla on bin den veya yirmi binden bile satabulirsin yabi her turlu fiyat gecerlidir ki fabrika isleten bir isletmeye bu koymaz bile bunun yanina mali sen indormessin fabrikadaki calisan elemanlar gelir mali indirir hadi kendine iyi bak:)

0

bir ürünü veya mali toptan fiyatına satış yapmaktır