0

kaderden kaçamazzsın ama önleyebilirsin mesela şöyle örnek veriyim bir inşaatta çalışıyorsun kaskın eldivenin ve dizliğinin olması gerekir vede binanın fileyle kaplı olması gerekir eğer fileyle veya kaskın falan yoksa ölme riskin çok yüksektir bu yüzden kaderden kaçamazzsın ama önleyebilirsin

0

kader vardır kadercilik vardır. insan kendi kaderini kendi belirlesede bazı durumlarda nasibini yaşar. siz karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmadan geçerseniz ve araba size vurursa allah korusun siz ölebilir sakat kalabilirsiniz lakin bu sizin dikkatsizliğinizden olmuştur. ve kadercilik diyorum ben buna.

0

kader ve kazaya inanmak imanin altı şartından biridir. hemen itirazları da hazırdır buna insanların. derler ki insan kaderini kendi çizer. hayır efendim insan sadece gittiği yolu kendi çizebilir. varılan nokta ise kaderin ta kendisidir. bir dağın zirvesinde yılana da rastlanır şahine de. fakat şahin uçarak yılan ise sürünerek gelmiştir. kısaca ölüm gibi nihayet de kaderdir. kaçmak mi? dene, bakalım başarabilecek misin?