0

yani saygılı bir eşin iki tarafta saygılı olması gerekir birbirleriyle saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşması gerekir birbirlerine hakaret etmesi gerekir birbirlerini küçük görmemesi gerekir birbirlerine güvenmesi gerekir aralarında sadakatın olması gerekir asla birbirlerine yalan söylememesi gerekir mesela bir iş yaptığında mutlaka o konuyla ikisinin de fikri olması gerekir iki eş de birbirlerinin fikirlerini önem vermesi gerekir beraber hareket etmeleri gerekir.

1

saygı iki taraflı olur, her iki taraf birbirine nezaketle yaklaşmalı, incitmemeli, küfür hakaret yapmamalı, yüksek sesle konuşmamalı.

0

saygılı eşin görevleri karşısındaki insana güven vermesidir ve sorumluluklarının bilincinde olmasıdır. sabır sadakat anlayış hoşgörü beklentiler içerisindedir. saygılı bir eşten aynı zaman da sevgi de beklersiniz. çünkü sevgi yaşamanızı devam ettirmeye ayrar.

0

bana bir eşin görevleri, kadın için erkek için aynı şekildedir. ikisi de birbirlerini yalan söylememeli, birbirlerine küçültücü şeyler söylememelidir. ve insanlar için de bunu yapmamaya dikkat etmeliler. ayrıca her evde illa yenecek bir kap yemek içecek bir tas su bulunur. para saygının, sevginin önüne geçmemelidir. birbirleriyle muhabbet etmeliler soruları da kendi aralarında paylaşmalı lar evdeki sorunları dışarıdaki insanlara yansıtmamalılar. eve ekmek getirmeyen bir insan, erkek hakkında, karısı başka yerlerde olumsuz bir şekilde konuşursa bu erkeğin gururunu olumsuz bir şekilde zedeler. aynı şekilde kadın da eğer eşine karşı görevlerini yerine getirmiyorsa ve erkek gidip başkalarına karısı hakkında konuşuyorsa bu da kadının gururunu zedeler. bunun yerine yapıcı olunmalıdır. olumlu şeyler paylaşılmalı, olumlu şeyler konuşulmalı ve olumlu düşünülmelidir.