0

bence hem anne hem de baba etkilidir sonuçta onu büyütmek ikisinin görevi.

0

kadına saygılı olmayı çocuk evde anneden öğrenir ve babada buna örnek olmalı anneye yardımcı olmalıdır

0

insan ilk eğitimini aiseinden alır. en kalıcı olan, değiştirilmesi zor olan bilgi ve deneyimler de burada öğrenilir. o nedenle ailede her alanda doğru eğitim verilmesi önemlidir. kadın erkek eşitliği, her iki cinse saygılı, insana sırf insan olduğu için değer veren bireylerin yetişmesinin temeli de aile içinde alınan eğitimden geçer. annenin de babanın da bu bilgileri kabul eden, uygulayabilen insanlar olması önemlidir. ikisi de etkili olacaktır çocuk üzerinde. babasının annesine ya da kızkardeşine karşı tavırlarını erkek evlat bilinçaltına yerleştirecek ve gerektiğinde kullanacaktır. yetişkin olduğunda da bu izlenimler ister istemez etkileyecektir kendisini. kız aevlat için de babasının davranışları kendi özsaygısının oluşmasında önemli olacaktır. yine de annenin verdiği eğitimi bir parça daha fazla önemseyebiliriz. çünkü çocukla daha fazla zaman geçiren ve eğitimi ile ilgilenen genellikle annedir. erkek evlat annesinin kendisini kızkardeşinden üstünü tuttuğunu hissettiğinde kendisine gereksiz bir önem atfedebilir.kendisini kadınlardan daha üstün görerek ileriki hayatında seksist davranışlar sergileyebilir.

0

her ikisine de düşer. çocuk anne ve baba ile mutlu, huzurlu, saygılı bir ortamda büyürse çocuk da kadına da saygılı olur topluma da. birçok insanın kadına saygılı davranmamasının sebebi çocukken yaşadıkları baskı ve şiddet olabilir. kendi anne ve babası kavgacı ve saygısız olursa, kendi çocuklarına da o şekilde davranabiliyorlar. toplumun güzelleşmesi için herkesin itinalı davranması gerekiyor. anne evde örnek oluyorsa, baba da örnek olmalıdır. baba ve anne evde alınan kararları ortak alıyorsa, birbirlerinin fikirlerine saygılı oluyorsa, sevgi çerçevesinde bir yaşantı sürüyorlarsa çocuk da bu şekilde görüyorsa kendi yaşantısında o da bunları yapar. toplumdaki her birey birbiri ile etkileşim halindedir. herkes kadına saygılı olursa, severse, sayarsa işte o zaman şiddet ve öfke kontrol altına alınabilir.

1

hem anneye, hem babaya düşer. çünkü eğitim ailede başlar.

0

bence her iki bireye de düşer. sonuçta çocuk annenin babaya babanın da anneye saygılı olmadığını gördüğü an onu kafasına yerleştirir. bu yüzden çocuk yetiştirirken anneyle babanın birbirleriyle olan iletişimi , saygıları, sevgileri çok önemlidir. birinin bile karşı tarafa sevgisi az ise bunu çocuk zaten hisseder. hele ufak tefek tartışmalar da var ise onları da kendine model olarak seçebilir. sonuçta çocuk bir süreden sonra anne babayı taklit etmeye başlıyor. ilk öğretmenleri bizleriz. iyi bireyler yetiştirmek istiyorsak kendi hareketlerimize önce çeki düzel vermeliyiz diye düşünüyorum. bunun kadını erkeği de kesinlikle yok. erkek çocuk anneye kız çocuk ise babaya düşkün olur derler ama kesinlikle ikisinin hal ve hareketlerine dikkat etmeleri gerekir bence.

0

çocuğun karakteristik her özelliğinde olduğu gibi bu konuda da anneye de babaya da eşit görev düşüyor. eğer anne evde kendini ezdiren bir kadınsa ve kızını da "kocan ne derse o" veya oğluna "evün reisi sensin senin sözün geçer" gibi tutumlarla yaklaşıyorsa küçük yaşlardan itibaren çocuğun bilinçaltı son derece yanlış mesajlarla dolacaktır. keza baba da eğer evde karısına şiddet uygulayan ki şiddet yanlızcs fiziksel değildir mesela hakaret etmekde bir psikolojik şiddettir. eğer böyle bir adamsa evdeki çocuk da cinsiyeti ne olursa olsun bundan etkilenecektir. bu eğer bir kız çocuğuysa "babam annemi dövüyor demek ki bu normal bir şey ilerde eşim de bana şiddet uygulayabilir" ya da erkek çocuk için "babam annemi dövüyor demek ki hakimiyet kurmak güçlü olmak şiddet yoluyla olacak bişey" gibi yine son derece yanlış ve çağ dışı mesajlar alıp ilerde yalnızca eşine değil çevresindeki ondan güçsüz olan herkese bir şiddetle hakimiyet kurma eğiliminde olabilir. evde eşlerin birbirini sevdiği birbirine sarıldığı güzel sözler söylediği bir ortam varsa ve şiddetten hakaretten uzak duruluyor ve çocuklar arasında kız erkek ayrımı yapılmıyor ve bundan uzak kalınmaya özen gösteriliyorsa daha güzek ve sağlıklı bir ortamda büyümüş iyi bireyler yetiştiririz. burda kız çocuklarımıza masayı toplatıp yemek yaptırıp erkek çocuklarımıza evdeki her türlü işten uzak durmasını tembihlersek de bu çok büyük bir adaletsizlik cinsiyet ayırımı ve yanlış mesaj olacaktır

0

aslında bu görev hem anneye hemde babaya düşer. anne ve baba bu konuda çocuğa karşı olan sorumluluklarını yerine getirmelidir. ancak bu tür durumlar da özellikle anne çocukla daha çok ilgilendiği ve vakit geçirdiği için çocuğun annenin vermiş olduğu eğitimi daha ön plandadır. yani anne çocuğa karşı eğitim verirken bunlara daha fazla dikkat etmelidir. çocukları yetiştirirken onlara yanlış bir davranışta bulunduğunda kızmamak daha uyarıcı öğütleyici davranmak gerekir. ayrıca çocuğu sen aslansın sen herşeyi yaparsın vs. gibi aklını karıştırıcı şekilde yetiştirmek gerekir. çocuğu otorite ve güç kurarakte yetiştirmek doğru değildir veya pohpohlayarak çocuğa her istediğine sahip olma duygusunu kazandırmaya çalışarak da yapan insanlar vardır bunlara dikkat edilmelidir. bu tür davranışlar çocuk ğzeeindeciddi hasarlara yol açabilir. çocuğun yanında şiddet görmek çocuğun buna şahit olması da çocuğun ileriki yaşantısı için çocukta bir travma oluşturabilir. bu yüzden tartışma esnasında çocuğu uzak tutmanız daha faydalı olacaktır. sürekli kavga ve gürültü olan bir evde çocupunpsikolokisi bozulacaktır. ve ilerde şiddete eğilimli bir çocuk haline de gelebilir. veya daha güvensiz bir çocuk olarak yetilebilrş bu yüzden çocuğa verilen eğitim anne babanın görevidir ve bu verilen eğitim de dikkat etmek gerekir. çocuğun her yaptığı yanlışı kabul etmek saklamak ta de doğru bir davranış değildir. çocuğunuzun anne baba olarak arkasında tabiki duracaksınız ancak yaptığı yanlışlara da göz yummayarak bunu yapmanız gerekir.

0

bence her ikisini de düşer hem anneye hem de babaya en azından kadın erkek eşitliğini kadına değer verilmesi gerektiğini çok iyi bir şekilde öğretilmesi gerekir özellikle de küçük yaşlarda öğretilmesi gerekir ki büyük ilerki yaşlarda hiçbir şekilde sorun çekmesin sorun olmasın yani. tabii ki burada en çok görev babalara düşüyor aslında çünkü en azından baba bir kadına şiddet uygulanmayacağını bir kadına nasıl davranması gerektiğini kadın erkek eşitliği olduğunu ve erkek anlatırsa çocuklarına gerçekten en azından bir erkekten duymaları çok iyi olur bir anne zaten bunları yapıyor ama bir erkek tarafından duyarsa erkek çocuk gerçekten onun için çok önemlidir bence diye düşünüyorum. baba en çok bunları söylemedi ki çocuklarına bir rol model olsun çünkü onlar kadın erkek eşitliğini daha çok veya kadın ile ilgili önemli şeyleri daha çok babalarından öğrendikleri için bence onların bir rol model olarak söylemesi onları daha önemlidir.tabii ki de hem kadına hem erkeğe düşüyor burada durum yani buradaki çözüm kadın erkek eşitliğinde özellikle bunu söylerken çocuklara küçük yaşlarda her ikisi de birlikte söylemesi gerekir ki bence davranışlarını da yansıtması gerekir anne babaların diye düşünüyorum.çocuk daha çok küçük yaşlarda anne babasının tavırlarından nasıl davrandıklarını dan insanlara nasıl davrandıklarını çok çözemedikleri için gözlemledikleri için genellikle onların yaptığı her davranışın onlar için bir rol model ve ileriki yaşlarda bunu bu davranışları o da aynı şekilde yapıyor o yüzden iyi davranmalıyız kadın erkek eşitliğini göstermeliyiz çocuklarımıza.

1

her ikisinede büyük etmen düşer eğer ki bu bahsettiğimiz erkek çocuksa anneden çok babaya düşer bu görev çünkü çocuk geenelde babayı rol model alır annesine davranış şekli nezaketi inceliği hereşyi kapar çocuk o çocuğa kadınlara bu şekilde davran demelerine bile gerek kalmaz belkide yaşayarak öğrenmek çocuk için daha kalıcıdır eğer baba şiddet uygulamasa bile annesine deeğrsiz gibi davransa bile o çocuk ordan şunu çıkarır demekki kadın deeğersiz babam böyle yapıyor kadınlara böyle davranmalıyım genellikle yüzde 98 i böyledir istisnalara saymıyorum baba davranışlarıyla gösterirken annede sözlü olarak çocuğuna kadınlardan kadınların değerinden nasıl davranması gerektiğinden bahsetmeli çocuk büyütmek zaten ortak bir eylem adını üstünde ağaç yaşken eğilir gelecğimize böyle adamlar yetiştrelimki bu şiddet olayları bir nebzede olsa azalsın biraz kadınlar nefes alsın

0

bu durum için anneye de babaya da görev düşer.

1

her ikisi de çocuk yetiştirme ve bilinçlendirme konusunda sorumlu olmalı.

2

anneler çocukla daha fazla vakit geçiriyorlar ama önemli olan kaliteli zaman. iki tarafında telkinlerle, daha önemlisi davranışlarıyla örnek olmaları lazım çocuklara.

2

anneye de görevin düşmesiyle beraber en büyük etken babadır bence.çünkü çocuklar kendilerine söylenenden çok gördüğü şeyleri uygulamaya yatkındırlar.baba çocuğa bu doğrultuda örnek olursa çocuk da babasına bakarak o şekilde öğrenir bence.