0

uçakların uçuşunu hava şartları etkiliyor,tipi ,fırtına buzlanma fazla olursa sorun olabilir.

0

öncelikle hava şartları ile ucarlar uçaklar bulutların yukarısında vurduğunda onun için fazla zorlama olmaz ama iniş yapıldığında rüzgarda tipi gibi dönmekte bazen zorlaşıyor.

0

tabiki uçar kar yağışı uçağa engel değildir tek engel fırtına ve şiddetli rüzgardır.

0

uçakları etkileyen hava şartları uçak iniş kalkış ile ilgili durumu değişikliğe uğratabilmekte olup uçuş süresini doğrudan etkiler mi sorusunun cevabı ise hava durumu ve iklim değişikliklerine bağlı olarak değişebilmektedir. peki, hava durumu uçakları etkiler mive nasıl etkiler? zaman zaman hava durumlarına bağlı olarak sefer süreler uzamakta olup uçağın rötar yapma durumu oluşabilmektedir. uçuş öncesi yapılan meteorolojik kontrollerin ardından gerçekleştirilen uçaklar bazen ani hava değişikliği durumuyla karşı karşıya kalabilmektedir. kötü hava koşulları uçakları sarsarak dengesini sağlaması noktasında bazen sorunlara yol açabilmektedir. fakat pilota bu durumun haberi önceden verildiğinden havada herhangi bir sorun doğmamakla beraber tedbirli davranılmaktadır.

uçaklarda sorunlar genellikle uçuş esnasında olmayıp kalkış ve iniş anında gerçekleşmektedir. havayolu ile sorun oluşma olasılığı çok düşük olmaktadır. bu nedenle oldukça fazla tercih edilen güvenli ulaşım aracı olarak uçaklar yerini korumaktadır. hava koşullarının kötüye gitmesi ve düzelmemesi halinde uçuş seferleri iptal edilmektedir. yolcuların güvenliği için iptal edilen uçuştan dolayı yolcular mağdur edilmemektedir. olumsuz hava durumu havayolu trafiğine yansıması gecikmeler ve sarsıntılar şeklinde olmaktadır. iç ve dış hat uçuşlara yönelik uçak seferlerinin iptal edilmesinden sonra hava şartlarının düzeleceği tarihe seferler ertelenmekte olup aynı gün içerisine konulan sefer sayısı arttırılmaktadır.

uçuş iptalinin en sık karşılaşılan nedeni olumsuz hava koşullarıdır. aşırı rüzgar, yoğun kar yağışı gibi durumlarda uçağın kalkışı gerçekleşememektedir. geçmişte meydana gelen bir yanardağ patlaması sonucu kül dumanlar sebebiyle uçak seferleri iptal olmuştur. yolcuların güvenliği esas alınarak uygulanan bu sistem hava koşullarının görülebilir ve ölçülebilir duruma gelmesiyle son bularak uçak kalkış saati belirlenmektedir. bu tür durumlarda yolcuya düşen duruma hazırlıklı olarak iletişim kurulabilen organlarla iletişime geçilmesidir. karşı taraf da sizi bilgilendirmek için ulaşmak isteyeceğinden iletişim kanallarının açık durumda olması önem taşımaktadır. havayolu şirketlerinin twitter gibi sosyal medya organları üzerinden hava şartları ve uçuş hakkında bilgi vermesi gerçekleştiğinden sosyal ağları kontrol etmek faydalı olacaktır. ayrıca twitter üzerinden havayolu şirketine atılan mesaj ve e-postalar da anlık olarak takip edilmektedir.