0

aslında karşınızdaki insanı tanımak için buna bir süre vermek ne kadar doğrudur bilemiyorum. şu kadar süre de tanıyabilirsiniz diyemem çünkü karşınızdaki insanı ne kadar tanısanız tanıyın aradan yıllar geçince bile bazen tanımadığınızı yeterince tanıyamadığınızı düşündüğünüz anlar oluyor . bundan dolayı karşı tarafı çok iyi tahlil etmek analiz etmek gerekiyor. davranışlarını haraketlerini kontrol etmek nasıl bir insan olduğunu öğrenmek, size güven verip vermediğini sorgulamak gerekiyor . çocuklara karşı yaklaşımı nasıl insanlara karşı üslubu ve yaklaşımı nasıl size ve kendine olan tavrı hayata bakış açısı olaylara karşı olayları değerlendirme görüşü nasıl bunları tahlil etmek üzerinde düşünmek ve karşınızdaki kişiyi analiz etmek gerekiyor. çünkü onunla bir yola çıkacaksanız iyice düşünüp tartmanız gerekiyor. evlilik kolay birşey değil biliyorsunuz ne kadar uzun tanısanız tanıyın karşınızdaki insanı bunun size faydası vardır. ancak şöylekş bazen seöok fazla uzatmamak gerekiyor belli bir süre yeterli bunun içinde öyle koca koca yılları devirmeye lüzum yok açıkcası. çünkü insanları ne kadar tnaırsanız tanıyın bazen hiç tanımamış gibi hissettiğiniz oluyor bunu hiçbir zaman bilemeyiz. yani bir insanı niçin hiçbir zaman tam anlamıyla göremeyiz. sadece duygusal olmaktan çok biraz daha mantıkla yaklaşmak gerektiğini ve yanlış kararlar vermemek gerektiğini düşünüyorum

0

bence bu göreceli bir soru herkese göre değişir. benim iki yıllık sevgilim var ciddi de düşünüyorum. her an birbirimiz hakkında yeni şeyler görebiliyoruz öğrenebiliyoruz. bir de şey var sevgiliyken ne kadar tanıyabilir ki insan birbirini aynı evde yaşadığı zaman tanır ancak tam olarak o da yıllar sürer ha deyince insan tanınmaz. yani evlilik ancak aynı evde yaşamak tanıtır insanları birbirine. ben öyle düşünüyorum.

0

valla kaç yıl birlikte olursanız olun o işler öyle olmuyor. bir insanla aynı evde yaşamadan uzun süre birlikte olsanız bile o insanı tanıyamazsınız. evdeki yaşantısını görmeden ben bunu çok iyi tanıyorum diyemezsiniz. çok görüyoruz uzun yıllar sevgili olup evlendikten sonra 1 sene içinde boşanan insanları. o yüzden evlenmeden kesinlikle bir insanı tam anlamıyla tanımak anlamak mümkün değildir.

0

bir insanı tanımak için birkaç ay yeterlidir.araştırmalar gösteriyor ki tanıma süresi uzadıkça ilişki yara alır ve kolay kolay da yürümez. eskiye bakınca bunda haklılık payı olduğu görülmektedir. evliliği baz alırsak eş adayları uzun yıllar flört ettiklerinde birbirlerine ait ne varsa tanımakta,geriye tanıyacak hiçbir yön bırakmamaktadırlar.bu durum evlilik kurumuna zarar vermekte ve kısa sürede birbirinden sıkılan çiftler ayrılığı seçmektedirler.bir konferansta uzman şöyle bir tespitte bulunmuştu:"birini yakından tanımak istiyorsanız onun yalnız başınayken mutlu olup olmadığına bakın." tabi bunun nasıl olacağı sorulduğunda o kişinin yakın arkadaşı vs. aracılığıyla öğreneceksiniz cevabını vermişti.her şeye rağmen bu çok zor elbette.aynı çatı altında yaşamadan fikir sahibi olmak çok çok zor.bir tür kumar bu. kader,kısmet artık adına ne derseniz deyin ama gerçekten durum bu.

0

bence iki yıl kafidir. zaten evlenince daha detaylı tanirsin evlenmeden birini taniyamazsin bence.

0

bir insanla ciddi düşünülse dahi onunla aynı evde yaşanılmadığı sürece tam olarak o kişiyi tanımamış zor olur.

0

bir insani tanimak icin yolculuk yapın,aynı evde yaşayan o zaman tanirsiniz derler ama bence kimse kimseyi taniyamaz hatta kendimizi bile taniyamayiz zaman degisiyor,hayat sartlari degisiyor bu zamanin icinde bizler degisiyoruz insan degisken bir varliktir hatta her sey degiskendir degismeyen tek sey de degisimin kendisidir.biz bile kendimizi taniyamazken bir baskasini nasil taniyabiliriz ki.kimse kimseyi taniyamaz sadece kafasinda o kisiyle ilgili fikirler olusturur ben boyle dusunuyorum en azindan.

0

bir yerde okumustum 3 yil gecmeden bir insani taniyamazsiniz diyordu. katiliyorum 3 yil gecmeden bir kisiyi gercekten taniyamayiz.

0

ayni evde ayni cati altinda yasanmadigi surece kimse birbirini tanimaz kimseye o kdr kolay guvende olmaz

0

bence karşı tarafı yeterli olarak tanımak için bir ilk yarı yeterli mi 2 yılda her şey öğrenirsin ondan sonra da hayatının sonuna kadar rahat ve huzur ile yaşarsınız her biri 2 yıldan fazla çalışan hiç fena olmaz ama 1-2 yılda her şeyini hemen hemen her şeyini öğrenebilirsiniz

0

ciddi bir ilişki olsa bile hiçbir şekilde iki tarafta aynı evde yaşamadığı sürece gerçek ve doğal davranışlarını bilemeyiz.yani ne kadar zaman geçerse geçsin bir insanı tanımak o kadar kolay değil.

0

yaklaşık 4 veya 5 yıl tanımak şart, insanlar yeni yeni ilişkiye başladığında milim milim ilerleme kaydediyorlar.ciddi bir ilişki adına karşı tarafın herşeyini bilmek gerekiyor, ailesinden sanına kadar bir ömür birlikteliğini geçireceği hayatı paylaşmak için güven meselesinin taşlarını ufak hamlelerle sağlamış oluyor ve sonucunda uzun bir birliktelik karşısında ki insanı a'dan z'ye tanımış profil sergilemek gerekir.

1

burada herkes kilit soruyu kendine sorsun kendini ne kadar tanıyorsunuz? bugün asla yapmam dediğimiz bir çok şeyi yarın yapıyoruz 2 yıl önce içinde bulduğumuz duyguların şuna hiçbiri yok ve insanları tanımak için yorulmayın keşfetmeye bakın uzun bir ilişkim var ve hergün yeniden keşfediyorum yeniden tanıyorum 6 yıl önce çocuktuk 3 yıl önce gençtik şimdi olgunlaşmaya başlıyoruz ve inan’ın ne ben o eski benim ne de o eskisi gibi ve daha da değişeceğiz o yüzden ikili ilişkiler de geçen zaman sonrasında ben seni tanıyamamışım demektense değişimlerimize saygı göstersek kimse üzülmez bundan 10 yıl sonra yine aynı kalacak mısınız evet diyenlerin gelişeme de açık olduğunu düşünmüyorum açıkçası öğrendikçe görüş açımız genişleştikçe değişiyoruz.

1

inanın bunu yaklaşık 1 saat önce kuzenimle konuştum kendisi yaklaşık beş ayda bir ilişki yaşıyor ve yüzük takmışlar ben yanlış buldum ve bunu ona anlattım kesinlikle doğru bir şey değil en az iki yıl tanıma aşaması olmak zorunda yani beş yılda bir insanı tanıyamazdım bir yılda bir insanı tanıyamazsın evet seversin değer verirsin aşık olursun ama o kişiyle evlenmek için iki yıl en az iki yıl geçmesi gerekiyor çünkü gerçekten evlilik kolay bir durum değildir o insanı tanımadan evlenemezsin zaten bütün boşanma durumları da bu sebepten dolayı çıkıyor görücü usulü ile evlenenler aynı şekilde yine böyle oluyor benim kendimce fikrim iki yıl boyunca tanıdıktan sonra olabilir ama kesinlikle iki yılım aşağısında olmaması gerekiyor ben dört yıldır hatta beşinci yıla girmek üzereyiz sevdiğim adamla beraberim ve ben hala şüphe ediyorum ya yeteri kadar tanımıyorsam diye insan korkuyor evet çünkü evlilik basite alınacak bir konu değildir asla

0

insanı tanımak oldukça zordur yıllar sürer belki de hiç tanıyamazsınız sadece tanımak için bir kaç delil bulup diğerlerine ise güvenmek istersiniz

0

bir insanı tanımak için süre yeterli değildir. 10 yılda da tanıyabilirsiniz, 10 dakikada da.

1

bir insanı tanimak bazen yillar aliyor bazen yillar geçse de tanınmıyor bu görüş açina bağlı ama birazda karşındakinin iyi oyuncu olmasina , bazı insanlar sırf çıkarları için sizinle olur bazilari ise sahiden sevildiği için sizinle olur bazılarını hemen anlarsin içi dışı birdir diğer türlü yillar sonra boşanan insanları görüyoruz bu yüzden seçerken dikkat etmek lazim