0

tolstoy'un bisikleti diyorum. tolstoy bisiklet sürmeyi 67 yaşında öğrenmiş. hicbirsey için geç değildir insan neyle mutlu oluyorsa onu yapmalı. hayat yeterince zor ve sıkıcı zaten. maddi olanaklar yüzünden değiştiriyorsa daha da iyi ne yazık ki bu devirde bireysel mutluluğun ölçü birimi para.

0

yani şu an çalıştığı işinde mutlu değilse artık bunaldıysa değiştirilebilir. ama o yaştan sonra başka bir işi öğrenmek o ortama adapte olmak çok zor olabilir. neticede alışılan bir iş ve düzen var. ayrıca başka işe geçince para hemen kazanamayabilir ve geçim sıkıntıları yaşayabilir. bunların hepsini göze alacaksa eğer değiştirebilir tabi ki de. ama bence doğru değil. ben 26 yaşındayım. kuaförlüğe acayip meraklıyım. birkaç defa öğreneyim diye gittim. ama bu yaştan sonra ben bile yapamadım. çünkü ücret talep edemiyorsun. edeceğin ücret aylık 500 tl bile bulmuyor. neticede ben de evli bir insanım. para ihtiyaç bu devirde. o yüzden bıraktım öğrenmeyi geri kendi işime döndüm mecburen. çok sabır işi ve geçim derdi olmaması lazım ki iş değişikliğini kaldırasın.

0

ben dogru buluyorum. en azindan isimden memnun degilsem, iş bulamiyorsam ya da az kazaniyorsam (mesela ucretli ogretmenlik gibi. saat basina ucret aldiklari icin asgari ucret bile alamiyorlar. sigortalaei tam yatmiyor) degistirirdim.