1

yeni bir telefon alırken özellikle batarya kapasitesine bakarım. çünkü ben bu konuda çok büyük sıkıntılar yaşadım bu sebepten dolayı. ayrıca, ram ve hafıza kapasitesinin de yüksek olması lazım. telefonun ağır çalışmaması için bu gerçekten çok önemli bir konu. ayrıca ben tasarımına da dikkat ediyorum. gözüme de hoş görünmesi gerekir ve tutuşu kullanımı rahat olmalıdır. bunların dışında idare edecek derece de güzel çözünürlüklü bir kamerası da olursa bir telefondan çok daha fazla bir şey beklemem. öyle marka merakım falan yok. bir telefona on binlerce para verilmesine de çok karşıyım. sonuçta telefon bu hepsi aynı şeyi yapıyor. özellikle maalesef çok fazla tüketim toplumu olduğumuz için aldığımız bir telefondan da en fazla iki sene sonra sıkılıp gözümüzü daha yeni modellere dikeceğimiz ve eski telefonlarımızın artık ihtiyaçlarımızı yeterince karşılamadığını düşündüğümüz için soğuyacağız ve yeni bir telefon almak isteyeceğiz. bu yüzden de bir iki sene kullanıp hevesimizi aldıktan sonra bir kenara ayağımız bir telefonda çok abartılı özellikler arayarak tonla para vermek bana gerçekten çok saçma ve anlamsız geliyor.

0

bunu üzülerek söylüyorum ama malesef markasıdır.bazı markalar kasıtlı mı bilmiyorum pek iyi telefon yapamıyor diğer markalara göre.

0

öncelikle şekline ve boyutuna bakarım daha sonra, ram ve kamerasına bakarım. sonra ekranı 1080p destekliyor mu ona bakarım. sonra hafızasına bakarım. en az 32 gb olmalı. bunlar ideal ise satın alırım.