0

evlenecek çiftler için öncelik küçük eşyalar ollmalıdır bence yani küçük büyük farketmez aslında ama azar azar almak daha faydalı olacaktır. önceden hazırlık yapmak örneğin beyaz eşyaları almak sonra mutfak takımı vs. gibi yavaş yavaş evin gerekli eşyalarını almak olabilir. çünkü hepsi bir anda çok yükle ve pahalı gelebilir. bundan dolayı da insanları zorlayabilir maddi açıdan. azar azar almak borçları kapatmak bir yei borç açmak gibi düşünün sonra zamanla gerekli olan şeyler alınır önce ev eşyalarını dizmek hazırlamak sonra düğüne yakın tarihte veya öncesin de ev tutmak ayarlamak alınan eşyaları dizmek sanırım çeyiz durumu ve alışverişe çıkmak çeyiz için gerekli malzemeleri almak gibi. sonra gelinlik damatlık hatta bundan önce yüzükler va. yani evlendiğiniz zaman masraf bitmiyor birde düğün yapıyorsanız düğün salonunu önceden tutmak ayarlamak gerekiyor o kadar ok iş var ki anlayacağınız kına in ayrı uğraş falan yani bu işler zor işler gerçekten sbaıe çaba isteyen işler allah herkese kolaylık versin diyorum evlenmek ev geşğndirmek sorumluluk almak da kolay değil buna hazırsanız evlenmeyi düşünün bence. ama en kötüsü de bu hazırlıklar aşamasında ki zaman dilimi borç harç içerisinde yüzmek gerçekten.

0

ben öncelikle evlenecek olan çiftlerin ufak tefek eşyalarını yavaştan yavaştan tamamlaması taraftarıyım. hiç olmazsa mesela gelin kişisi bir ütü, kurutma makinesi filan alacağı zaman indirim takip edebilir. bu sayede piyasa fiyatının 10 lira altına aldığı bir ütü dahi olsa ona baya katkı sağlayacak. çünkü kızın toparlaması gereken bir sürü detay var. hani erkekler çok masraf yapıyor gibi algılanıyor. evet, erkekler baya masrafa giriyor, çamaşır/bulaşık makinesiydi, buzdolabıydı, mobilyalardı bunları 15-20 binden aşağı toparlayamıyor maalesef. her ne kadar kız tarafı bir şey yapmıyor gibi gözükse de kız tarafı yatak odası takımı bir kere başlı başına onlarda. ee bu kız yemek takımı çatal kaşık bıçak takımıydı yok cezvesi yok çaydanlığı yok bardaklar filan filan derken baya masraf. o yüzden eğer evlilik sürecine girmeye hazırlanıyorsa bir çift bence para biriktirmeye başlamalılar. kız belki ufak tefek bazı şeylerini alarak başlayabilir. tost makinesiydi, çaydanlığıydı, ütüsüydü, nevresimiydi, saç kurutmasıydı derken bunlarda baya detay var kızda. en azından bir aday yoksa ve etrafa görücü gönderiyorsa bir erkek yine hazırlıklara (yani birikime) başlamalı diye tavsiyede bulunabilirim. çünkü artık hele düğüne (nikaha) yakın masraflar çok katlanacak. yani ondan önce ufak tefek şeyler varsa halledilmeli… düğüne yakın ev tutulacak, eşyalar, gelinlik gibi büyük kalemler olacak çünkü… yani en az borçla halletmek istiyorsanız ya önceden azdan başlayarak birikim yapmaya başlayın ya da olacak şeyleri ufak ufak almaya bakın. yoksa başka türlü altından kalkılamıyor maalesef bu durumun. ve evlenecek çiftlere son olarak şunu söylemek istiyorum. düğün yapmanız şart değil arkadaşlar. ülkemizdeki çoğu kişinin durumu belli… hele damadın babası istedi diye de düğün yapmayın, kız tarafı ille düğün yapılacak dedi diye de düğün yapmayın. bu duruma siz çift olarak karar vermeniz lazım… gireceğiniz borcu iki tarafta ödemeyecek. borçlar size kalacak. düğünde takılan takılarla öderiz diye de düşünmeyin, çünkü aklınızda belirlediğiniz gibi hiç takı gelmez. ve takılardan ödeme yaptığınızda da elinizde ne takılan altınlara dair ne de takılan nakit paralara dair bir şey kalmaz. kalan da sizi memnun etmez. mümkün olduğunca az borçla evlenin.

0

evelencek çiftler öncelikle temel ihtiyaçları almalıdır. beyaz eşya ve mobilya en önemli olan şeyler bence. sonrasında küçük ev aletleri alınır. kap kacak , süs eşyası, tabak , fincan takımı , borcam tarzı şeyler biraz sona bırakılabilir. büyük set dışında kalanlar tabiki. böyle ufak mutfak eşyaları eş dost tarafında hediye olarakta getirilebiliyor çünkü. yeni evliler de genellikle bolca fincan takımı , borcam, pasta tabağı gibi şeyler oluyor çünkü her gelen boş gelmemek için uygun fiyatlı bu ürünleri hediye almayı tercih ediyorlar.

0

evlenecek çiftler önce kolay ödenebilecek küçük ev eşyalarını almalı onlar sırasıyla alındıktan sonra zaten geri büyük kalan eşyalar oğlan ve kız tarafına kaldığı için ona göre paylaşım yapılıp alınmalı. başta yatak odası takımı ve oturma grubu ve halılar bir de mutfak eşyaları olsa yeterli. salon takımı veya diğer oda boş kaldı diye odayı doldurmaya gerek yok bence.

0

evlenecek çiftlerrin ilk almaları gereken şey evdir. saka saka oyle bbirsey yok birbirinizi sevin yeter gerisi hallolur