0

türkiye'deki evli çiftlerin boşanma sebepleri genel olarak nelerdir?

biliyorsunuz ki turkiye' de son zamanlar boşanma oranı bir hayli yüksek. bunun nedenleri neler olabilir?

5 cevap
0

maalesef ki erkeklerin sorumsuzluğu ve kadınların da artık buna katlanmak istememesi en büyük sebep. kadınların artık ekonomik gücü olduğu için eşlerinden gelen kötü muameleye göz yummuyorlar. bir başka sebebi de artık sevgilerin değerinin kalmamış olması. millet gösteriş yapmak için evlendiğinden düğüne derneğe bir ton para yatırılıp bir sene sonra boşanmalar oluyor. e ablacığım sen koltuk takımı modeliyle uğraştın durdun adamı seviyor musun sevmiyor musun belli değil, tabii ki istediğin bir şey yapılmadığı anda mutsuz olursun, kavga başlar ve evlilik biter. adam da peygamber değil devamlı tatmin olmayan isteklerle uğraşsın.

0

turkiyede en başta gelen saygısızlık ve zinadir bundan dolayı boşanmalar gerçekleşmektedir

1

ülkemizde yaşanan boşanmaların en başlıca sebebi ekonomik krizdir. maalesef ekonomi bozulunca, gelirler giderleri karşıyamayınca, asgari ücret çok düşük olunca, bankalara borçlar birikince, kredi borçları ödenemeyince, çiftler arasında kriz çıkmaktadır. bu da ister istemez çok büyük kavgalara sebep olmaktadır. sonucunda ya boşanma ya da yaralama ve cinayet olmaktadır. yine boşanmaların bir diğer sebebi; erkek ya da kız anne babasının ya da yakınlarının evliliği çok müdahale etmelerinden kaynaklanmaktadır. bir diğer sebep de aldatma olayıdır. erkek ya da kadının eşini aldatması, başka birisiyle birlikte olmasıdır. yine bir diğer konu da alkol ve bağımlılıkları. bu bağımlılıklar, özellikle alkol en şiddetli geçimsizlik sebebidir.

0

her insan çok farklı birbirlerine olan ssevgileri azalınca artık bıkıyolar yeni heycanlar arıyorlar

0

çoğunlukla kavgadan veya çocuk meselesi mesela atıyorum sınavlarım çok düşük annem bana bağırıp çağrıyor babamda bu konuda hassas ise aralarında kavga olmaa ihtimalleri yüksek yada anlaşamama gibi sorunlardan oluyotr genelde