0

sponsor ne anlama geliyor?

5 cevap
0

bir işi veya kişiyi maddi olarak desteklemektir.

1

daha iyi gelişebilmek için birisinin size sponsor olmasıdır böylelikle daha iyi yükselme ve tanınma imkanı sağlanabilir.

0

sponsor demek, bir markanın ya da bir ünlü yerin, kendini tanıtmak için büyük miktarda para vererek, başka bir yerde yapılan bir işi desteklemesidir. kültür,sanat ve spor etkinliği alanlarında giderleri karşılayan, bağış şeklinde para ortaya koyup, hem kendini tanıtıp, daha büyük paralar kazanmayı amaçlayan bir sistemdir. mesela hadi yarışması var. hadi bilgi yarışması, orada her gün 10000 lira dağıtılmakta. bir kurum, kuruluş bir marka sponsor olduğu zaman, bu miktar 50000-60000 100000 kadar çıkabiliyor. bu markalar belirli bir alanda kendini göstermiş alanlar veya uygulamalardan oluşmaktadır. mesela mahallem uygulaması, türkiye yarışta ya sponsor olmuştur. hadi yarışmasına da sponsor olan tv plus, golden rose veya digiturk gibi ve büyük miktarda kazancı olan ve daha çok kazanç sağlamak için reklamını yaptırıp daha çok para kazanmaya amaçlayan markalar vardır. tabii ki, sponsor olmak birçok işe yarar. hem kendini tanıtmış olur marka, hem de kendini göstererek alanda ne kadar başarılı olduğunu göstermiş olur. mesela yeni bir iş yeri açacaksınız, coca cola pepsi gibi markalar size sponsor olup, bir yıl boyunca size bedava kola siparişi getirebilir. veya güneşlerden korunmak için, şemsiyeleri vardır, bu markaların ya da dolapları vardır. buzdolapları, soğutucu olarak kullanılan, bunları da parasız ücretsiz bir şekilde sponsor olarak verir ve dolapta yazan bir coca cola ya da pepsi markasının, insanlar tarafından okunması bile, onlara en az 200 300 kişiyi beraberinde getirmektedir. sponsorların amacı, kendini tanıtmak, reklamını yapmak gibi görünse de, yeni bir iş yeri açan ya da yeni bir işe başlayan insanlara ekstra destek verip onlara bedava hizmetler sunabilmek. ve bu sayede de kendini manevi olarak tanıtabilmek yoluyla sponsor olmaktır.

0

sponsor demek, herhangi bir takım mücadele veya yarışlara maddi açıdan destek vermesine denir. örnek olarak fenerbahçe takımına nesine.com iddaa sitesinin sponsor olması olabilir. fenerbahçe nesine.com iddaa sitesinin reklamını yaparken aynı anda sponsor olan yerden para geliri sağlamasıdır.

0

kendini tanıtmak, reklamını yapmak. mesela beko, barcelona takımının sponsorudur.