1

zaten şu an işsizlik hat safhada bence daha da artacaktır işsizlik verilen maddelerin hepsi .bence boşuna çıkacak hani diyorlar ya bu kadar alımı yapacağız diye hiç sanmıyorum alımı yapacaklarını yaptıklarında ise her zaman temizlikçi alımı yapıyorlar. üniversite okuyanların hepsini de temizlikçi olmalarını istiyorlar galiba bir de diyorlar ki üniversiteliler iş beğenmiyor. pardon da biz o kadar yıl okuyup da temizlikçi mi olalım yani .o yüzden yani verdikleri alımlar hiçbir şekilde yeterli değil işsizlik var devam ediyor bu hiçbir zaman bitmeyecek bu ülkede.

1

işsizliği bilemem ama doların artacağı kesin ve en önemlisi zam olacak yani herşeye zam gelecek malesef ki. işsizlik içinde çok iyiyi konuşamayacağım kriz var şuanda çünkü bazı insanlar işten çıkartılıyor bu bakımdan işsizlik durumu da artabilir.

1

işsizlik konus ile seçim arasında bir bağlantı kuramıyorum işsizliğin artıp veya azalma oranında seçimden sonra gelecek başkanların bu konuda vaatlerde bulunmalarının ardından her seçimde olduğu gibi bu seçimdede bi değişikli göremiyeceğimize inanmıyorum. üretimin yğun bir şekilde geliştirilmesi sonucunda işsizlik oranında azalma olacağı kanaatindeyim.

1

işsizlik konusu çok karma çünkü artık devir çok değişti teknoloji gelişti insnlar frre çalışmak istiyo sabah 8 akşam 8 mesaisini pek sevmiyo ee sonuç olarakta durumumuz bu yani seçim olsada olmasadas bu durum değişmez gibi

0

şuan seçim olduğu için piyasanın iplerini sıkı tutmaya çalışıyorlar ama ne olacaksa seçimden sonra olacak gibi geliyor bana. işsizlik artacak, enflasyon artacak. yani arkadaşlarr... seçime kadar burada olsun, normalde olsun mümkün olduğunca para kazanmaya, para kasmaya çalışın diyorum. çünkü öyle birşey ki bugünkü haberleri izlediyseniz işkurun gençlik bilmem ne şeysi işe alım başvuruları varmış kura çekildi bugün hatta. görmüşsünüzdür ya da duymuşsunuz... neredeydi tam hatırlamıyorum, zonguldak civarlarında bir ilde temizlik görevlisi kontenjanı için 6 bin küsürlü başvuru yapılmış. kontenjanda ne kadar biliyor musunuz? 1 kişi... 1 kişilik temizlikçi kadrosu için 6 bin küsürlü kişi başvurur mu? o kadar işşiz insan var arkadaşlar. o yüzden burada olanlar için tavsiyem; hazır iki katı kazanç etkinliği de varken aktif olup kazanç kasmaya çalışın. şuan yaptığınız 1 lira bile size o kadar çok yarayacak ki... amann buradan kazanacağım para mı beni kurtaracak demeyin. geçen ay buradan kazandığım 25 tl ile ( hesabımda da 5 lira vardı) bir siteden kitap siparişi verdim. 19 kitap mıydı 20 kitap mıydı neydı, bazı kitapları ikişer üçer verdim kendimde okuyup kitaplığıma koymak için, 13 tanesi kadarını da satış için almıştım. hatta bugün ilk satışları oldu o kitapların. yani nereden ne kazanırsam şuan diye uğraşıyorum bende. o yüzden küçümsemeyin o 1 tl leri.

0

bence issizlikten once enflasyon artacak ona bagli olarak da issizlik felan yani birbirini takip edecek seyler bunlar.

1

benim düşüncem şu yönde; seçime kadar ipler olabildiğince sıkı tutuluyor şu an. yani bu, sıkı tutulmuş hali. hiç bir zaman durmayan inşaat sektörü ilk kez durdu. durum çok ciddi. fabrikalar dahi işçi çıkartıyorlar. seçimden sonra her şey daha da pahalı olunca, daha çok işçi çıkarılacak. bir fabrika sahibi, 500 kişi çalıştırıyorsa eğer, bunun 200'ünü çıkaracak. 500 kişilik işi 300 kişiye yaptıracaklar. mantık bu şekilde olacak. umarım her şey iyiye doğru gider de, bu korkunç son ile karşılaşmayız.