0

elektrik sayacinin akilli sayclardan olmasi lazim oncelikle. eger akilli saatse aksam saat 10 dan sonra ütü gibi, camasir, bulaşik makineleri gibi makineleri aksam 10 dan sonra calistirildiginda daha az elektrik harcayacsgindan faturalara da dusus olarak yqnsiyacaktir.

0

eğer akıllı sayaç varsa gece 22:00'den sonra çalıştırmak avantajlı oluyor. fakat değilse her saat aynı oluyor. zaten bazı saatler elektronik cihaz çalıştırmak yasak.

0

böyle bir şey olduğunu bilmiyordum farklı saatlerde açılınca daha az elektrik harcaması güzelmiş iyi ki öğrendim.

0

evet beyaz eşyalar insanların işini kolaylaştırıyor ama bir yandan da zorlaştırabiliyor. zorladığı yönler ise tabi ki faturalar bir buz dolabı veya çamaşır makinesi işleri kolaylaştırdığı gibi maddi yönden de zorlaştırabiliyor. buz dolabının sürekli açık olması gerekiyor bildiğimiz gibi çünkü içine sebze meyve ve süt ürünleri genellikle koyuluyor. ama çamaşır makinesi , fırın bunlar ise haftada bir veya iki kere kullanılan eşyalar grubunda yer alır. bunları ne kadar az veya gerekli olduğunda kullanırsak hem işimizi halleder hem faturaya çok bir fiyat yansıtmaz.