0

hastane duvarında sus işarreti yapan kişi dilek tuncadır

1

geçmişten günümüze kadar gelen ve hastane duvarlarında sus işareti yapan kişinin adı dilek tuncadır. dilek tunca aslında hemşire değil fotomodeldir. fotoğraf çekimleri gereği hemşire kılığına girmiştir. epey sevilmiş ve tutulmuş bir fotoğraf olduğu için de hala tüm hastanelerin duvarlarını süslemektedir.

0

hastane duvarlarındaki sus işareti yapan kişi dilek tunca'dır. dilek tunca aslında hemşire değildir. fotoğrafın çekildiği yıllarda mankenlik ve fotomodellik yapmaktadır.yurtoğlu ilaç firmasının hastanelere bir sus pankartı yaptırmak istemesi üzerine firma yüz olarak dilek tunca'da karar kılmıştır.

0

dilek tunca hastahane duvarında sus işareti yapan hemşire resminin ismidir.

0

hastane duvarında sus işareti yapan hemşiredir

0

tabikide beyaz kıyafetlere bürünmüş güzel hemşireler hastaların rahatsız olup tedavilerini aksatmaması veya etkilememesi için sessiz olun demek istiyor

0

hastane kapısında artık sus işareti yapan birisi kalmamıştır. bence hepimiz o sus işaretini eski türk dizilerinde görmüşüzdür. sarışın bir kadının dudaklarına bir şeklinde bir parmağı götürmesi ve dik tutması ile oluşan bu hareket hastahanelerin sessiz ve dikkatli olunması gereken bir yer olduğuna işaret eder. kadının başındaki şapma kayık şapkanın tersi gibidir. beyaz olan bu şapkadan anlaşılan kadının hemşire olabileceğidir. ancak böyle şapka giyen bir hemşire ile günümüzde hiç karşılaşılmamıştır. türk sinemasının tipik bir karakteri olarak sezerciklerle birlikte silinip gitmiştir.