0

burda sucu tek kisiye atmak olmaz bence iki kiside bundan sucu vardir sen herseyini ortaya koyarsan belli yerlerde onlem almazsan hirsizlara davetiye cikarmis olursun tabiki hiriszlarda bunu firsat bilip evi soyarlar.

0

tabiki hırsız suçludur.alın teri olmadan kazanılan her para haramdır.

-1

en başta tabiki de hırsız suçludur. kimse hırsızsa ol dememiştir. allah bir insanınhiçbir zaman hırsız yaratmamıştır. kişi sonradan iradesini bu yönde kulanmıştır. insanlar gücen içinde yaşamak isterler. kapılarını ve pencerelerini gönül rahatlığıyla açmak ve havalandırmak isterler. burada birinci suçlu hırsızlardır. hırsızların suçu büyüktür ve cezasız kalamaz.

0

her ikisi de suçludur. ancak ortamı hırsızlığa müsait duruma getiren kişi daha suçludur.

0

hırsızlık yapan insanda evi soyulmaya müsait olan kişide suçludur. hırsızın hırsızlık yapmaması lazım,ama adam onu meslek haline getirmiş . soyulmaya müsait bırakan insan yanlış bir davranış yapmış ozm burda o insan daha çok suçlu kim olsa olsun müsait evi herkes soyar yolda geçen ,gören,hatta çocuk bile soyar adı üstünde çocuk aklı bile ermez .

0

aslında ikiside suclu diğildir! birisinin dalgınlıgına denk gelmis ve evi müsait duruma koymustur. digeri ise maddi sıkıntılar ve yoksulluk için calmak zorunda kalan kişidir. bu benim sahsi görüsüm. tamam yanlış bir sey ama çogu insan buna mecbur kalıyor.

0

hırsızlık yapanın suçu yoktur ki evi müsait bırakan suçludur

0

evi soyulmaya bırakan kişi ayrı suçlu soyan kişi ayrı suçludur