0
0

sekreter; bir ofiste veya şirkette evrak işlerine,toplantı düzenlemelerine,telefonlara daha doğrusu tüm ayak işlerine bakan kişidir.
yeri geldiğinde çay ve kahve yapan kişide sekreterlerdir.

1

sekreterler, ofisler de özellikle patronların her türlü ayak işini yapan , getir götürü yapan , çay kahve servisi yapan bunun yanında gerektiğinde temizlik yapıp, toz alan, bulaşık yıkayan he tüm bunların yanında telefonlara bakıp randevuları ayarlayan , evrak işlerini düzenleyen , patronuna özel günlerini bile hatırlatıp gerektiğinde hediyesini bile alan, önemli durumlarda patronunun gömleğini bile utuleyen, şirket adına bazı yazışmalar da yapıp her şeyi organize eden ama ise geldiği zaman sen bir ofis sekreterisin vasfını ne aşağılanmasına maruz kalan insanlardır. hem her şeyi bil üniversite mezunu bir sekreter ol isterler hemde çay kahve ikramı beklerler egolar tavan tatmin etmek ise çok zor.

1

sekretetlik bir iş kolunda yazı yazma, evrak işlerini takip etme ve büronun tüm işleriyle genel olarak ilgilenen kişilere sekreter denir. sekreterlik mesleği ofis yada bürolardaki tüm gelen ve giden evrak işlerinin yürütüldüğü bölümdür. günümüzde birçok sekretelik alanında maskeli bulunmaktadır. bunların başlıcalarında, tıp sekreteri, hukuk sekreteri, büro sekreteri gibi.