0

yemeklerin tadını bir olarak tuz 2.olarak şeker 3. olarak da baharatlar vermektedir. baharatların yemeklerdeki tadı açık ara görülmektedir. yani kısacası şunu söylemeliyim ki baharatların yemekler üzerindeki önemi ve tadı büyük derecede önemlidir. baharat olmasa yemeğin tadı çıkmaz diye düşünüyorum.

0

baharatlar yemeğe tat verir çünkü baharat yemeğin lezzetini katan maddedir.kasaplardan tavuk alırken bile yanına baharat koyulur.baharat cesitlerinden bazıları isot/kimyon/kekitir kekik çoğu yemeye atilmaz isot ise adana urfa illerinde cogunlukla yemeklere katmadan yemek yenilmez kimyon ise yemeğe atilmaz adanada yöresine ayit şıradan yemeğine ise bolca baharat atılarak yenmektedir...

0

eğer ki yapılan yemeği dozunda ve doğru baharatı kullanırsak kesinlikle yemeğe ayrı bir lezzet katar. örneğin et yemeklerinde belli ölçüde kimyon kullanmak yemekteki ağır et kokusunu azaltıp yemeğin daha lezzetli hale gelmesini sağlar.kokusundan rahatsız olduğumuz bazı yemeklerde karabiber ve pul biber kullanmak yemeğin tadını belli oranda değiştirip daha yeni de bir hale getirebilir. bunun yanında örneğin lokanta usulü yapılan mercimek çorbasında sos olarak kızgın salçalı yağla birlikte içerisine bir miktar pul biber konulup hazırlanan sos yemeği daha bir lezzetli hale getirir şahsımca. toparlayacak olursam yemeklerdeki kullanılan baharatın türü ve dozu yemeği tadını belli oranda etkileyip daha ağızda hoş bir tat bırakacak kıvama getirebilir.