0

zamanda yolculuk mümkün değildir yani bizim için gerçekten bu mümkün değildir geçmişe ya da gelecek gidemeyiz çünkü henüz bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı yeri dönemlerde de ne kadar çalışma yapılırsa yapılsın böyle bir şeyin bulunacağını düşünmüyorum çünkü allah bize bu zaman kavramının yaratmış biz bu zaman kavramının içinde doğmuşuz bugünü yarını yaşayarak bekleyerek görmemiz gerekiyor geçmişe gidip bir şeyleri düzeltmeye kalksak kaderimiz oynamış oluruz ama gidemeyeceğimiz onu değiştiremeyeceğimiz için kaderimiz yaşamaya mahkum kalırız o yüzden en iyisi insanın hataları ile yüzleşmesidir

1

zamana yolculuk yapmak mümkün olduğuna inanmıyorum yani insan zamana neden yolculuk yapmak istersin her şeyi anında yaşamak ve yaşayarak ilerlemek daha güzel ve daha mantıklıdır. evet hayatım çok zorlukları vardır ve zaten hayat zor olduğu şekilde de kolaylaştırdığını zaman güzel oluyor yani hayat zoruyla güzeliyle vaktinde gününde saatinde yaşamak en mantıklı karardır. bence öyle bir şey zaten hayali bir şeydir kimse inanmaz en azından ben inanmıyorum.

1

zamanda yolculuk mümkündür, cern'deki çalışmalar bu yöndedir.

0

ben zamanda yolculuğun mümkün olduğuna inanmıyorum.fizik ya da bilim ne kadar ileri gider neler yapar bilmiyorum ama yapılacak işlerin sadece belli bi yere kadar gelebileceğine ve hayal edildiği gibi olmayacağına inanıyorum.çünkü geleceğe gitmek aşırı saçma geliyor kulağa.adı üzerinde gelecek daha yaşanmamış bir zaman parçasıdır.yaşanmamış bir zamana ışınlanamazsınız.olmayan bir yere gidemeyeceğiniz gibi.herkes şuanı yaşarken siz 20 yıl sonrasına gidemezsiniz çünkü o yıl daha dünya üzerinde yok.ancak ve ancak zaman kırılması veya zaman bükülmesi gibi olaylarla işn içinde olan kişi geleceğe az zaman geçirerek gidebilir.ama bu süre zaten dünya üzerinde yaşanmış olur ve geri dönüşü olmaz.herkes yaşar ve yaşlanır dünya üzerinde geçen 20 yıl o işin içindeki kişi için 1-2 yıl gibi geçer sonuç olarak zamanda yavaş ilerlemiş olur ve buna geleceğe gitmek denemez 20 yılı kısa sürede yaşamak olmuş olur ve zaman normal geçeceği için zamanda yolculuk değil donmuş bedenin çözünmesi olayıyla aynı durum olur.geçmişe gitmek de kulağa mantıksız geliyor.olmuş bitmiş bir zamana dönülemez.geriye gidilemez diye düşünüyorum.zira düşünsenize büyükbaba parodoksu gibi saçma olaylar yaşanabilirdi.zaman makinesi gibi bir durumda da 2 yıl önceye gidip mucidi öldürürsek makina hiç yapılmamış olurdu.ve geçmişe yolculuk yaptığınız makine yoksa nasıl yolculuk yaptınız veya döneceksiniz gibi sorumsallar ortaya çıkardı.yine aynı mantık üzerinden,geçmişteki kendinizi öldürürseniz siz de anında kaybolur musunuz? kendinizle konuşabilir misiniz ? kısacası sorularımın özeti geçmişe müdahale edemeyiz.eğer edersek tüm her şey karışır ve tüm yasalar birbirine girer.düşünsenize milattan öncesi bir zamana elinizde silahlarla gittiğinizi tanrı falan ilan edilirsiniz sanırım(haşa).kısacası zamanda geriye gitmek de ileriye gitmek de o kadar mantıksız ki.siz siz olun anı anında yaşayın.

0

zaman da yolculuk yapmanın mümkün olmadığına inanıyorum ve bunu savunuyorum. neden diye soracak olursanız aslında bununla ilgili pek çok paradoks var ve bu paradokslar bana çok mantıklı geliyorlar. kısaca anlatmak gerekirse eğer zaman da yolculuk yapmak demek kısır bir döngünün içine düşmek demektir. zaten zaman da ileriye gidemeyiz nasıl gidemeyiz geleceği allah' tan başka kimse bilemez bu yüzden geleceğe gitmek bir nevi geleceği öğrenmek anlamına da geldiği için geleceğe gitmekten söz edemeyiz. gelelim geçmişe zaten geleceğe gidemiyorsak mantık olarak geçmişe de gidemeyiz fakat biz yine de analizini yapalım; diyelim ki geçmişe gittiniz ve dedenizi evlenmeden önce ki zaman da vurdunuz böyle bir durumda dedeniz evlenmeden ölürse çocuğu olamaz ve siz doğmamış olursunuz siz doğmadıysanız geçmişe de gitmemiş olursunuz. işte bu kriterler göz önüne alındığında zaman da yolculuk diye bir şey olmadığını sizler de benim gibi düşüneceksiniz diye umuyorum. zaman da yolculuk diye bir şey olsaydı peki ne olurdu diyecek olursanız eğer bence yaşam sona ererdi. bir çok insan geçmişe gidip yaptıkları hataları düzeltmeye çalışır bununla başa çıkmak isterlerdi bu sorun aşıldıktan sonra geleceğe gidip gelecekte kendilerinin ne beklediklerini görmek isterlerdi hal böyle olunca da yaşam durur insanlar zaman kavramları arasında yok olup giderlerdi. evet merak her zaman güzeldir insana yeni bir şeyler katar fakat bu konu üzerin de fazla düşünmekten yana değilim ben belki bir kaçınız bana kızacaksınız bu yüzden icat yapamıyoruz bu yüzden gelişemiyoruz hiç bir şeyi sorgulamayan bir millet haline geldik diye fakat yukarıda yazdıklarımı okuyunca bana hak vereceğinizi umuyorum. bazı gelişmeler yenilikler buluşlar insan hayatın da kolaylıklar sağlarken bazıları da insanlar açısından oldukça tehlike arz ediyor. önemli olan insanların yararına bir şeyler üretmek, onların sağlığı gelecekte ki yaşamları göz önüne alınmalı diye düşünüyorum.

0

zamanda yolculuk yapmak mümkün değildir keşke mümkün olsaydı.